Ce se întâmplă dacă fumezi imediat după ce ai mâncat

Iată de ce nu este bine să fumezi imediat după ce ai terminat de mâncat – Obișnuiești să fumezi imediat după ce ai terminat de mâncat? Iată de ce este bine să renunți la acest obicei – Majoritatea persoanelor care fumează simt nevoia de o țigaretă imediat după ce au terminat de consumat masa, fie că vorbim despre o masă principală sau de o simplă gustare. Acest lucru se întâmplă în mare parte pentru că au asociat consumul de alimente cu fumatul.

Desigur, nu recomandăm niciodată să vă apucați de fumat, deoarece este un obicei care nu este deloc sănătos pentru organism. Însă ceea ce este și mai nociv pentru corpul tău este fumatul unei țigarete, sau a mai multora, imediat după ce ai terminat de mâncat.

Conform medicilor și experților în chimia organică și anorganică, fumatul imediat după masă este atât de nociv încât pentru organism este ca și cum te-ai apuca să fumezi 10 țigări deodată. Acest lucru se întâmplă pentru că fumatul are capacitatea de a irita serios intestinele.

Când vine vorba de reacțiile produse asupra organismului nostru de către toxinele nenumărate pe care fumul de țigară le conține, cel mai bine de știut este faptul că în primul rând sistemul digestiv este cel care suferă cel mai mult. Nicotina din tutunul ars prin procesul de fumat se leagă de oxigenul din corp deoarece acesta este mult mai ușor de absorbit. Oxigenul compromis ajunge în fiecare parte a corpului și afectează astfel întreg organismul.

Experții în domeniu avertizează asupra faptului că o țigaretă fumată imediat după ce s-a consumat masa poate să crească drastic riscul de apariție a cancerului de colon, dar și a cancerului de plămâni. Dacă chiar simți nevoia de a fuma după ce ai mâncat, cel mai bine este să aștepți cel puțin 20 de minute. Astfel țigareta nu va fi chiar atât de nocivă.

Tags:
0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox