luni, decembrie 5, 2022

E adevărat că pasta de dinți are beneficiile ei, însă dacă o înlocuiește cu două produse pe care le ai, cu siguranță, în bucătărie, vei avea parte de o surpriză plăcută. Bicarbonatul de sodiu și sarea de mare fac adevărate minuni pentru dantură. Pe lângă faptul că albesc dinții și protejează gingiile, mențin și respirația proaspătă și elimină placa bacteriană.

Există o mulțime de elemente în sarea de mare, precum calciul, fierul, magneziul și sodiul care mențin gingiile sănătoase, elimină respirația urât mirositoare, combat tartrul și albesc dinții. Sarea de mare conține, de asemenea, iod care neutralizează acidul din cavitatea bucală.

Te-ar mai interesa: Sfântul Nicolae 2022. Ce nu ai voie să faci pe 6 D...

Amestecă o jumătate de linguriță de sare de mare cu aproximativ 120 ml de apă. Așteaptă să se dizolve sarea și fă gargară timp de 30 de secunde. Dacă nu poți face gargară, pune o jumătate de linguriță de sare pe periuța de dinți și freacă-și dinții cu ea.

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, un ”înălbitor” natural pentru dinți. Consistența sa poate curăța tartrul și placa bacteriană, dar nu este atât de abrazivă încât să zgârie zmalțul dinților. Din cauza conținutului alcalin crescut, bicarbonatul combate acidul din cavitatea bucală, vinovat de apariția cariilor și al respirației urât mirositoare.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre vinul fiert. Când a fost inventată...

Este și foarte ușor de folosit. Combină bicarbonatul cu apă, până obții o pastă și curăță-ți dinții cu ea. Dacă o combini și cu sare de mare, obții o pastă de dinți naturală și eficientă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private