Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă îți speli părul doar o dată pe săptămână?

par sanatos
sursa foto: Unsplash
Ce se întâmplă dacă îți speli părul doar o dată pe săptămână?

Pentru un păr sănătos este important să ai o rutina care să contribuie la acest lucru. Unul dintre aspectele cheie în acest scop este spălarea.

Unele persoane au obiceiul de a-și spăla părul o dată pe săptămână, deoarece consideră că părul lor nu arată murdar. Cu toate acestea, ar trebui să se manifeste o mare prudență, deoarece doar pentru că părul nu are aspectul exterior prin care se vede clar că este murdar sau gras, nu înseamnă că este curat.

Pe măsură ce trec zilele, părul acumulează murdărie de la praf, poluare de la mașini, de pe străzi etc. Din acest motiv, stilista Rosi Fernádez a declarat pentru revista Vogue că „nu este indicat să stai mai mult de o săptămână fără să te speli pe cap, deoarece foliculul se blochează și nu este oxigenat”, a explicat ea.

Recomandarea dată de expert este să te speli pe păr de cel puțin două ori pe săptămână pentru a îndepărta reziduurile acumulate. Deși nu există o regulă generală, deoarece fiecare fir de păr este diferit, acesta este un sfat de care ar trebui să se țină cont.

par sanatos
sursa foto: Unsplash

Ce se întâmplă dacă îți speli părul doar o dată pe săptămână?

„Potrivit expertului, atunci când părul este spălat de mai puțin de două ori pe săptămână, foliculul se înfundă și acest lucru poate cauza anumite probleme: descuamarea scalpului, mâncărimi, sensibilitate, mătreață și chiar căderea părului. Aceste particule mici, invizibile cu ochiul liber, dar care ajung să se depună pe scalp, îl împiedică să se oxigeneze corespunzător, motiv pentru care este indicat să vă spălați mai des părul, chiar și părul gros și uscat, care aparent nu simte nevoia să fie spălat la fel de des”, precizează Vogue.

Este important să consultați un dermatolog în cazul oricărei afecțiuni ale părului, cum ar fi mătreața, căderea părului etc. Ținând cont de acest lucru, rutina pentru păr poate varia.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: