Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci castraveți reci?

Mulţi nutriţionişti consideră castravetele un superaliment. De aceea ei spun că dacă suntem prea ocupaţi pentru a ne hidrata corect, trebuie să mâncăm un castravete rece – 90% din conţinutul său este apă.

Consumul de castraveţi ajută şi la reducerea arsurilor gastrice, după cum precizează sfatulpărinţilor.ro. Toată apa conţinută de castravete acţionează ca o… mătură care ajută corpul să elimine toate reziduurile. Iar un consum regulat de castraveţi ajută la eliminarea pietrelor la rinichi. Castravetele conţine toate vitaminele de care organismul are nevoie într-o zi: A, B si C, care îmbunătăţesc sistemul imunitar, te ajută să fii în formă şi dau energie. De asemenea, castravetele este bogat în potasiu, magneziu şi siliciu. Tocmai de aceea tratamentul SPA are la bază castravetele.
Datorită conţinutului bogat în apă şi scăzut din punct de vedere caloric, castraveţii reprezintă sursa ideală pentru persoanele care doresc să slăbească. Şi nu în ultimul rând, aplicarea unei felii de castravete pe ochii închişi ajută la îndepărtarea pungilor de sub ochi, datorită proprietăţilor antiinflamatorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel