Sari la conținut

Ce se întâmplă dacă mănânci o mandarină în fiecare zi. Efecte nebănuite

Sursă FOTO: Unsplash

Multiplele beneficii oferite de mandarine le fac unul dintre cele mai consumate fructe in ziua de azi, fiind foarte recomandat sa le consumi zilnic.

O mandarina are mai putin de 40 de calorii, ofera in jur de 1,5 grame de fibre, contine o cantitate mare de flavonoide si aproape la fel de multa vitamina C ca o portocala.

De ce este important să mănânci mandarine iarna asta

Dacă ești unul dintre acei oameni care iubesc mandarinele, avem o veste bună pentru tine: nu numai că sunt delicioase, dar au și multe proprietăți benefice pentru sănătate.

Conține 88% apă și o cantitate imensă de vitamine și minerale care o fac perfectă pentru o dietă sănătoasă.

Vă prezentăm mai jos câteva motive pentru care vă puteți bucura de beneficiile mandarinelor, unul dintre cele mai populare soiuri de citrice.

Are o acțiune antiinfecioasă importantă prin stimularea formării anticorpilor, deci este esențială pentru lunile de iarnă și ne va ajuta să prevenim răcelilile și alte tipuri de infecții.

Consumați-o și atunci când există o schimbare sezonieră,moment în care imunitatea poate să scadă. Vitamina C este esențială și în cazul bolilor infecțioase și inflamatorii, când imunitatea scade, deci trebuie să consumăm mai multe mandarine, portocale … etc.

Consumul unei mandarine pe zi poate scădea concentrația colesterolului din sânge, deoarece conține o combinație ideală de fibre.

De asemenea, datorită vitaminelor pe care le conține poate îmbunătății funcțiile vederii, oferă protecție împotriva arsurilor solare, crește rezistența împotriva infecțiilor și îmbunătățesc sistemul imunitar, scrie Better with Health.

Esențiale în cazurile de anemie

Când analiza oferă arată nivele scăzute de fier, trebuie să fii atent. Mandarinele, tocmai datorită conținutului lor de vitamina C, sunt perfecte pentru a însoți atât alimentele bogate în fier (cum ar fi midiile, linte …), cât și suplimentele.

Luarea pilulei de fier cu un suc de mandarină îmbunătățește absorbția fierului, lucru care ajută la restabilirea nivelurilor optime.

După sport, mâncați câteva mandarine. Datorită conținutului lor de vitamina C, carotenoide și potasiu, acestea sunt perfecte pentru a înlocui lichidul și mineralele pe care le-ai pierdut dupa exercițiile fizice. De asemenea, sucul lor este proaspăt și hidratant, o delicatesă încărcată cu vitamine și sănătate.

Ideale în timpul sarcinii

Această etapă a vieții unei femei este complicată și necesită o cantitate mare de vitamine și substanțe nutritive și, bineînțeles, acid folic. Mandarinele ne oferă toate aceste beneficii, care sunt necesare în principal la începutul sarcinii.

Fibra le face ideale pentru probleme intestinale, dietă și bulimie. Conținutul ridicat de potasiu al acestor citrice ajută la probleme cardiace și tensiune, precum și în cazurile de bulimie.

Mandarinele conțin o cantitate mare de fibre, deci dacă aveți probleme de constipație, este indicat să mâncați câteva pe zi.

Stimulează mișcările intestinului

De asemenea, ajută la controlul colesterolului și la reducerea absorbției grăsimilor, deci dacă aveți diabet, obezitate sau colesterol, acesta este fructul recomandat pentru dumneavoastră.

Probleme cardiace și stres

Conțin mult potasiu și foarte puțin sodiu, deci sunt perfecte pentru hipertensiune arterială sau probleme cardiace.

Dacă suferiți de bulimie, este recomandat, de asemenea, deoarece vărsăturile provoacă o pierdere semnificativă de potasiu.

Dietele de slăbire

Dacă vrei să slăbești, poate fi o gustare grozavă, are o cantitate uriașă de apă și foarte puține calorii și are și un efect sățios. Ce ai putea dori mai mult! O mandarină pe zi îți dă bucurie …

SURSĂ DE VITAMINA A. BUNĂ PENTRU VEDERE, PĂR ȘI UNGHII

Datorită vitaminei A, aceasta va întări părul și unghiile și ne va ajuta să menținem o vedere bună. Dar pentru aceasta și pentru restul proprietăților, consumul de mandarine trebuie să fie regulat și cu atât mai bine dacă este zilnic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel