marți, iunie 6, 2023

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi? Nutriționiști spun că morcovii conțin multe alte substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu. Luteina și vitamina A din morcovi pot reduce riscul de orbire nocturnă și anumite boli oculare.

Morcovii pot fi o gustare sănătoasă. Sunt săraci în calorii și te ajută să te simți sătul mai repede, împiedicându-te să mănânci prea mult, potrivit British Journal of Nutrition.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Efectul pe care îl au morcovii asupra organismului

Morcovul este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal. Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului și stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.

tratamente naturiste pentru anemie

Morcovii aduc bunăstarea ta pe termen lung

Potrivit Healthline, morcovii în stare crudă pot îmbunătăți, de asemenea, digestia și pot scădea nivelul de zahăr din sânge, ceea ce îi face o gustare bună pentru persoanele cu diabet.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Consumul de morcovi poate fi chiar benefic pentru bunăstarea ta pe termen lung. Potrivit Dr. Trista Best, calciul și vitamina K din morcovi vă pot îmbunătăți sănătatea oaselor. În plus, The American Institute for Cancer Research notează că consumul de morcovi poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi?

Consumul regulat de morcovi vă poate îmbunătăți pielea, ajutând la prevenirea daunelor provocate de soare, un vinovat comun din spatele cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a pielii.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți morcovi, ar putea avea un efect neașteptat asupra pielii tale: excesul de beta-caroteni din fluxul sanguin poate da pielii tale o culoare portocalie. Acest lucru se numește carotenemie. Din fericire, este inofensivă și va dispărea odată ce nu veți mai mânca prea mulți morcovi. Este, de asemenea, foarte rară.

Dermatologul Melissa Piliang spune pentru Cleveland Clinic că vede doar unul sau două cazuri de carotenemie pe an.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Pentru a evita carotenemia, Cleveland Clinic recomandă o dietă bine echilibrată, cu multe legume diferite, fructe, proteine slabe, carbohidrați complexii și grăsimi sănătoase. De asemenea, Cleveland Clinic vă sfătuiește să consultați un medic dacă vă confruntați cu decolorarea pielii care durează mai mult de câteva zile. În timp ce carotenemia în sine este inofensivă, decolorarea pielii poate fi, de asemenea, un semn al altor boli mai grave.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private