Categories: Stil de viaţă

Ce se întâmplă dacă mănânci roșii în fiecare zi. Conținutul lor de vitamina A este remarcabil

Roșiile sunt unul dintre cele mai răspândite alimente din dieta mediteraneană, mai ales că sunt incluse în mai multe rețete, de la salată, pâna la hamburger sau tocană.

În plus, există mai multe varietăți, iar fiecare dintre ele este destinată unui tip de preparat, ceea ce le face să se potrivească gustului majorității oamenilor, atât adulților, cât și copiilor.

Caracteristicile sale nutritive fac ca acest fruct sa ofere numeroase beneficii organismului. In plus, rosiile pot fi achizitionate pe tot parcursul anului, desi sunt recoltate in mod natural in lunile de vara, mai ales la sfarsitul acestui sezon.

Caracteristicile nutriționale ale roșiilor

Roșiile sunt 94% apă, așa că aportul lor caloric este scăzut, aproximativ 22 kcal la 100 de grame de produs comestibil, așa cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Dintre compoziția sa nutritivă, se remarcă în principal pentru un macronutrient major: carbohidrații. Cu toate acestea, merită să subliniem unele dintre vitaminele sale.

Conținutul său de vitamina A este remarcabil, practic sub formă de carotenoide de provitamina A și vitamina C: „O porție de roșie acoperă 61% din aporturile recomandate de vitamina C”, indică FEN.

Printre carotenoizii nonprovitamina A se numără licopenele a căror cantitate depinde de soiul cultivat. Mai exact, acest nutrient este mult mai mare în roșiile de tip pere.

Trebuie avut în vedere și gradul de maturitate, întrucât este mai mare la cele mature. În fine, aportul acestui nutrient depinde de metoda de cultivare și de forma de maturare, întrucât este mai mare la cele cultivate în aer liber și maturate pe plantă.

În ceea ce privește mineralele, se remarcă aportul de potasiu, care este de 290 mg la 100 de grame de produs comestibil. În aceeași cantitate de produs, oferă 27 mg de fosfor și un total de 11 mg de calciu.

Un fapt curios despre roșie este că, atunci când este zdrobită sau gătită, precum și gătită cu ulei, absorbția licopenului în organismul nostru este îmbunătățită considerabil.

Recent Posts

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

3 ore ago

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

4 ore ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

4 ore ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

4 ore ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

5 ore ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

5 ore ago

Citeste si: