vineri, mai 20, 2022

Ce se întâmplă dacă mănânci un ou zilnic. Mâncatul unui ou în fiecare zi poate aduce o mulțime de beneficii organismului nostru.

Studiile care spulberă tot ce știai până acum. Oul a fost unul dintre cei mai fideli însoțitori de pâine și cafea la micul dejun.

Conținutul său ridicat de proteine ​​și vitamine A, D și B12 îl transformă într-un aliment plin de substanțe nutritive recomandat de obicei de specialiști.

Te-ar mai interesa: Mușcătura de căpușă. Când este cazul să ne îngrijo...

Cu toate acestea, grăsimea este, de asemenea, una dintre componentele sale și de aceea este adesea asociat cu creșterea colesterolului din sânge, care ar putea duce la boli de inimă.

Deci, este sănătos să mănânci ouă în fiecare zi?

Fără frică

Majoritatea persoanelor sănătoase pot mânca până la șapte ouă pe săptămână fără a crește riscul de boli de inimă, a declarat cardiologul Francisco López-Jiménez pe site-ul Clinicii Mayo din Statele Unite.

Mai multe studii au arătat că aportul unui ou pe zi poate preveni chiar și unele tipuri de atacuri de cord, a spus specialistul.

De fapt, un studiu al Universității Harvard din 1999, care a analizat 115.000 de consumatori pe parcursul unui deceniu, a constatat că consumul unui ou pe zi nu ar crește colesterolul din sânge.

Te-ar mai interesa: Radiografia la rece a unei realități dure: pandemi...

Ouăle sunt adesea considerate ca fiind principala sursă de grăsime pentru micul dejun, când de fapt ar trebui să fim mai preocupați de grăsimile saturate.

Acesta este avertismentul făcut de sistemul de sănătate publică (NHS) din Anglia, care recomandă reducerea consumului de alimente precum cârnați, șuncă, unt și ulei, care au un efect mai mare asupra cantității de colesterol din sânge decât ouăle.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...


Care este cel mai bun mod de a-l mânca?

Dacă știm deja că consumul unui ou pe zi este considerat un lucru bun, atunci putem începe să savurăm un ou prăjit suculent cu sare în fiecare zi.

Ne pare rău să vă spunem că nu este așa.

Dincolo de ou, ar trebui să ne îngrijorăm mai mult despre grăsimile saturate, care sunt în componentele obișnuite ale micului dejun, cum ar fi slănina și brânza.

Ouăle poșate sunt metoda cea mai recomandată de specialiști.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

Acestea sunt fierte fără coajă, scufundându-le în apă foarte fierbinte, dar nu clocotită. Timpul de gătit nu trebuie să depășească patru minute.

Ouăle calde sunt a doua alternativă recomandată, deoarece în acest fel gălbenușul își păstrează marea majoritate a substanțelor nutritive.

Prăjirea lor sau prepararea lor amestecată este ultima dintre formulele recomandate pentru ingerarea ouălor.

Te-ar mai interesa: Dacă aveți această grupă de sânge, ar trebui să vă...

De ce?

Când mâncarea intră în contact cu aragazul, grăsimile naturale sunt oxidate, așa cum a explicat BBC Mundo expertul în nutriție integrativă Rebecca Eisenmann.

În plus, prepararea lor în ulei crește conținutul de grăsimi cu 50%, potrivit NHS.

Dacă nu puteți evita să le prăjiți, pentru că așa vă plac, dieteticianul Margaret Brown vă recomandă să le gătiți cu un conținut minim de grăsimi, cu canola sau spray cu ulei vegetal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private