Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci deloc pâine

Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci deloc pâine
Ce se întâmplă dacă nu mai mănânci deloc pâine

Regimurile alimentare cu continut redus de carbohidrati sunt in voga pentru ca, intr-adevar, sunt foarte eficiente ca metode de slabire! Iata de ce multe persoane decid sa elimine total painea (indiferent de forma) din alimentatia de zi cu zi.

Fiind unul dintre principalele surse de carbohidrati la care apelam, dar si un produs alimentar care “merge cu aproape orice”, eliminarea painii din alimentatie se va resimti puternic in organism, efectele fiind deopotriva bune, dar si rele. Iata ce se intampla cu corpul tau daca excluzi paine din alimentatie!

Elimini apa din organism

Reducerea consumului de carbohidrati induce, aproape imediat, scaderea in greutate. Atentie, insa! Nu scapi din start de grasime, ci elimini apa din organism. Pentru depozitarea fiecarui gram de carbohidrat in organism (sub forma de glicogen) este necesara de trei-patru ori cantitatea acestuia in apa, motiv pentru care, odata eliminati carbohidratii, retentia de apa in organism scade semnificativ, explica nutritionistul Marie Spano.

Efectele neplacute ale lipsei carbohidratilor

Carbohidratii sunt principala sursa de energie a creierului uman. Cand o persoana reduce sau chiar elimina carbohidratii din regimul sau alimentar, corpul uman incepe sa consume depozitele de glicogen. Dupa epuizarea lor, incepe sa descompuna tesutul adipos in cautarea de mici fragmente de carbon. Toate acestea echivaleaza cu aparitia unor semne mai putin placute cum ar fi respiratia urat mirositoare, gura uscata, oboseala, ameteala, insomnia si o stare generala de sfarseala.

Continuarea pe lyla.ro. 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox