duminică, august 7, 2022

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a explicat ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la cafea. Vești proaste pentru cei care iubesc această băutură.

„S-ar putea să nu aveți nevoie de dezintoxicare, dar, la fel ca și drogurile mai dure, cofeina poate crea dependență. Dacă încercați să renunțați, se instalează simptomele de sevraj: greață, epuizare, dificultăți de concentrare.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Puteți deveni mai iritabil și pot urma dureri de cap dureroase. Acestea sunt vești proaste pentru cei peste 80% dintre americanii care consumă cofeină în fiecare zi.

Cofeina ajunge direct la creier, unde se blochează în locul unei substanțe chimice naturale, similare din punct de vedere structural, pe care corpul nostru o produce în mod natural, numită adenozină.

Adenozina este cea care vă face să vă simțiți somnoros după o zi plină. Dar dacă receptorii celulari care primesc de obicei adenozina sunt ocupați să manipuleze cofeina, rămâi treaz și alert. Așa te prinde cofeina”, a explicat medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...


Cum ne protejăm de caniculă

Vasi Rădulescu a explicat cum ne putem proteja de caniculă. Sunt câteva măsuri simple de care este musi să ținem cont în zilele toride de vară.

“Oameni buni, se anunță zile fierbinți – când e caniculă, procedăm așa:

– ne facem cumpărăturile dimineața devreme sau seara, ideal din timp și stăm în casă;
– dacă ieșim, ne îmbrăcăm în alb;
– acoperim capul cu ceva;
– avem la noi apă;
– dacă avem boli cardiovasculare, stăm înăuntru;
– evităm preparatele bogate în cofeină;
– evităm alcoolul;
– ne hidratăm eficient, că pierdem apă prin toate părțile.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Și statul ar face bine să se ocupe de:

– aer condiționat în mijloacele de transport, că e saună în ele;
– puncte mai multe de hidratare;
– ventilație montată la metrou, în unele stații se leșină;
– puncte de ajutor, cu apă, pastile de urgență, substanțe lichide pentru perfuzii, aer condiționat; astea pot ușura camerele de gardă care oricum sunt copleșite;
– informarea oamenilor din timp că vine canicula.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Aveți grijă de voi. Soarele înseamnă viață, dar o și pățim serios din cauza lui, dacă nu luăm niște măsuri relativ simple”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private