Sari la conținut

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci hot dog. Efecte devastatoare!

Sursă: Unsplash
Hot Dog

Ce se întâmplă dacă mănânci un hotdog zilnic! Pe lângă faptul că sunt fabricate cu ingrediente de calitate scăzută, hot-dog-urile ar putea provoca cancer, din cauza nitraților și a nitriților și a altor substanțe chimice.

Hot-dog-urile sunt un „aliment” foarte popular în întreaga lume, în special în Statele Unite, unde oamenii mănâncă în medie 50 pe an.

Știm cu toții că acest aliment nu este tocmai cel mai recomandat, deoarece pe lângă lipsa nutrienților de care are nevoie corpul nostru, conține un număr mare de componente care pot afecta sănătatea.

Cu toate acestea, de zeci de ani hot dog-urile au devenit populare ca hrană alternativă, pe care mulți o includ frecvent în dieta lor, găsindu-le ieftine și delicioase.

Ce se întâmplă dacă mănânci un hotdog zilnic! Este adevărat că consumul unui hot dog din când în când nu dăunează sănătății celor care îl consumă. Cu toate acestea, un studiu recent se asigură că consumul zilnic al acestui aliment crește riscul de a dezvolta cancer cu 21%, într-o asemenea măsură încât este comparat cu riscurile tutunului.

Sursă: Unsplash

Hot dog-urile sunt dăunătoare?

Comitetul de Medici pentru Medicină Responsabilă din Washington DC promovează medicina preventivă și o dietă vegetariană ca fundament pentru un stil de viață mai sănătos.

Grupul de medici consideră că producătorii de hot dog ar trebui să includă un avertisment pentru consumatori precum țigările, în care explică faptul că consumul frecvent de carne procesată crește riscul de a dezvolta:

  • Cancer colorectal.
  • Hipertensiune.
  • Obezitatea.
  • Boala de inima.

Studiile relevă pericolele consumului de hot dog

Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR) a publicat un raport important în 2009, după ce a adunat date din peste 7.000 de studii științifice, despre cârnații hot dog și riscul pe care îl prezintă în legătură cu cancerul.

AICR a constatat că pentru fiecare 50 de grame de carne procesată consumată zilnic, riscul de cancer colorectal crește cu 21%.

Cu toate acestea, avertismentele asupra sănătății au fost cu greu respectate, deoarece consumul acestui aliment este practic de neoprit.

Studiile ulterioare au cuantificat daunele și pericolul consumării zilnice de hot dog și au stabilit că din 143.000 afectați anual, 53.000 mor. Nu e suficient de alarmant?

Deși unii apărători ai acestei alimente susțin că cifrele sunt mult exagerate și că este ridicol să comparăm pericolele hot dog-urilor cu fumatul, adevărul este că studiile au reușit să susțină faptul că componentele hot dog-urilor au efecte grave pentru sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel