Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci pătrunjel. Este o minune pentru organism! Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală utilizată pe scară largă pentru tratamentul retenției de lichide, a bolilor renale, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pietrele la rinichi, și în unele probleme gastro-intestinale, cum ar fi constipația și gazele.
Frunzele, semințele și rădăcinile sale sunt folosite pentru a pregăti remedii naturale, piureuri, ceaiuri și pentru a condimenta mesele.
Pentru a-l utiliza în preparatele culinare, ar trebui să alegeți pătrunjel proaspăt, care are frunze foarte verzi și ferme, sau pătrunjel pur deshidratat, care este de preferință organic, deoarece oferă astfel mai multe beneficii pentru sănătate.
Cel mai bun mod de a face pătrunjelul proaspăt să dureze mai mult este să-l spălați chiar înainte de a-l folosi, deoarece frunzele umede din frigider tind să putrezească mai repede.
O altă sugestie este păstrarea pătrunjelului proaspăt la frigider într-un recipient închis. Pentru ca frunzele să dureze mai mult, puteți așeza pe pătrunjel un șervețel sau o foaie de hârtie absorbantă, astfel încât să absoarbă umezeala și să mențină prospețimea frunzelor mai mult timp.
Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…
Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…
Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…
Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…