Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci pătrunjel. Este o minune pentru organism!

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci pătrunjel. Este o minune pentru organism! Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală utilizată pe scară largă pentru tratamentul retenției de lichide, a bolilor renale, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pietrele la rinichi, și în unele probleme gastro-intestinale, cum ar fi constipația și gazele.

Frunzele, semințele și rădăcinile sale sunt folosite pentru a pregăti remedii naturale, piureuri, ceaiuri și pentru a condimenta mesele.

13 beneficii ale consumului de pătrunjel

  • Consumul regulat de pătrunjel oferă următoarele beneficii pentru sănătate:
  • Previne cancerul deoarece activează glutationul, un puternic antioxidant din organism;
  • Previne gripa și îmbătrânirea timpurie, deoarece este bogat în antioxidanți precum uleiuri esențiale, vitamina C și flavonoide, în special luteolină;
  • Întărește sistemul imunitar, fiind bogat în vitamina C și conținând proprietăți antibacteriene;
  • Previne anemia deoarece este bogat în fier și acid folic;
  • Combate retenția fluidelor datorită proprietăților sale diuretice;
  • Previne și combate pietrele la rinichi stimulând eliminarea fluidelor și ajutând la curățarea rinichilor;
  • Previne bolile de inimă, cum ar fi ateroscleroza, deoarece este bogat în antioxidanți;
  • Ajută la controlul diabetului;
  • Previne tromboza și accidentele vasculare cerebrale, datorită faptului că previne formarea cheagurilor de sânge;
  • Îmbunătățește sănătatea pielii datorită cantității sale mari de antioxidanți;
  • Îmbunătățește digestia datorită conținutului său de fibre;
  • Controlează hipertensiunea;
  • Combate infecțiile urinare datorită acțiunii sale antibacteriene și diuretice.

Pentru a-l utiliza în preparatele culinare, ar trebui să alegeți pătrunjel proaspăt, care are frunze foarte verzi și ferme, sau pătrunjel pur deshidratat, care este de preferință organic, deoarece oferă astfel mai multe beneficii pentru sănătate.

Cel mai bun mod de a face pătrunjelul proaspăt să dureze mai mult este să-l spălați chiar înainte de a-l folosi, deoarece frunzele umede din frigider tind să putrezească mai repede.

O altă sugestie este păstrarea pătrunjelului proaspăt la frigider într-un recipient închis. Pentru ca frunzele să dureze mai mult, puteți așeza pe pătrunjel un șervețel sau o foaie de hârtie absorbantă, astfel încât să absoarbă umezeala și să mențină prospețimea frunzelor mai mult timp.

Recent Posts

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple

Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…

9 minute ago

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

39 de minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

o oră ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

2 ore ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic