marți, octombrie 4, 2022

Mușețelul este una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume datorită vechimii sale și proprietăților sale medicinale.

Originea acestei plante este în Europa de Vest, dar s-a răspândit în diferite părți ale lumii până a devenit populară. Printre cele mai frecvente utilizări ale sale în scopuri de „vindecare” sunt digestia, stresul și anxietatea.

Pe de altă parte, potrivit expertului nutriționist Tatiana Zanin, ceaiul din această plantă se caracterizează prin proprietăți antibacteriene, antispastice, cicatrizante, antiinflamatoare și calmante.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai sănătoase fructe? Sunt, într-ad...

7 beneficii ale consumului de ceai de musetel

Este un analgezic natural

Mușețelul acționează ca un agent natural de calmare datorită conținutului său ridicat de flavonoide și terpenoide, care ajută la relaxarea mușchilor, provocând o ușoară senzație de calm care ajută și la reducerea anxietății și a stresului. În situații de stres, bea o ceașcă din acest ceai. Este eficient și te ajută să adormi mai bine, așa că se recomandă să bei infuzia cu ceva timp înainte de culcare.

Activează sistemul imunitar

Mușețelul, datorită efectului său „sedativ”, ajută la menținerea corpului calm și fără stres. Acest lucru este esențial deoarece stresul provoacă eliberarea în sânge a unui hormon numit cortizol, care scade eficacitatea sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: ”Butonul roșu” pentru pensionari: monitorizare și ...

Nivelurile ridicate de cortizol din organism și prezente continuu vor face ca starea de sănătate a unei persoane să înceapă să se deterioreze. Din acest motiv, și conform Alkanature, pentru persoanele care suferă în mod recurent de această problemă, se recomandă să bea această infuzie zilnic. Nu s-a demonstrat că consumul său continuu produce vreun disconfort în organism.


Calmeaza durerile de stomac si imbunatateste digestia

Datorită conținutului său ridicat de flavonoide, mușețelul funcționează ca o infuzie antiinflamatoare și antispastică care ajută la ameliorarea și prevenirea crampelor gastrointestinale, precum și a problemelor digestive. Este recomandat să bei ceaiul după mese, mai ales după prânz. Mușețelul previne, de asemenea, dezvoltarea ulcerului gastric.

Te-ar mai interesa: Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru români: Mu...

Controlează efectele diabetului

Diabetul este una dintre cele mai de temut boli astăzi datorită efectelor sale secundare puternice. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Toyama, Japonia și publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, consumul zilnic a unei cani de ceai de mușețel ar putea ajuta persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Acest lucru se datorează faptului că previne complicațiile acestei boli, cum ar fi pierderea vederii și afectarea nervilor și a rinichilor.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Pandemia nu s-a terminat! Valul 7 ...

Rezultatele cercetării asigură că această practică ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, pe lângă blocarea activității unei enzime asociate cu dezvoltarea complicațiilor diabetului. La rândul său, cercetătorii cred că mușețelul inhibă producția de zahăr în ficat.

Datorita marilor sale beneficii, aceasta infuzie este recomandata de experti pentru a fi consumată zilnic, astfel incat aportul ei poate ajuta la ingrijirea organismului, prevenind imbolnavirile.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant! Pieton, lovit de ambulanță. ”Intră c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private