Sari la conținut

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem apă alcalină? Previne îmbolnăvirile de afecțiuni cronice, precum CANCERUL

apa cu lămâie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Apa alcalină este o variantă foarte sănătoasă de hidratare pentru organismul nostru. Pe lângă faptul că reglează pH-ul organismului și previne îmbolnăvirile de afecțiuni cronice, precum cancerul, apa alcalină stopează procesul de îmbătrânire, sporește energia, ajută în problemele de infertilitate.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă bem apă alcalină? Previne îmbolnăvirile de afecțiuni cronice, precum CANCERUL

Apa este foarte bună pentru organism. Peste 50 la sută din organismul nostru este compus din apă, iar dacă îți menții corpul hidratat îl ajuți să funcționeze așa cum trebuie. Însă apa alcalină este și mai bună, susțin specialiștii.

Oamenii de știință susțin că apa alcalină este mult mai bună pentru organismul nostru. Îl face să devină mai puțin acid. O dietă foarte acidă duce la probleme mari de sănătate, cum ar fi probleme hormonale, deteriorarea masei osoase și probleme metabolice.

Sângele uman are nivelul pH-ului de 7,4, adică foarte puțin alcalin. Este foarte important pentru organismul nostru să ne menținem pH-ul într-o limită apropiată de acest nivel. Chiar și mici fluctuații, respectiv de 0,5, în pH-ul sângelui, ne poate ridica probleme mari de sănătate. Totuși, pH-ul celorlalte organe din corpul nostru poate varia.

În stomac, de exemplu, unde sunt digerate alimentele, pH-ul este cuprins între 1.5 și 3.5, adică este foarte acid. Nu trebuie să scădem aciditatea din stomac pentru că numai așa acesta funcționează cum trebuie. Există, desigur, cazuri în care o aciditate prea mare deranjează organismul în general și atunci este recomandat un tratament cu antiacizi.

De asemenea, într-un studiu intitulat ”PH-ul acid în tumori și potențialul lui în exploatarea terapeutică”, publicat în august în 1989, s-a demonstrat că micromediul din tumori, în general, este mult mai acid decât într-un țesut normal.

Ce beneficii are apa alcalină pentru organismul uman?

Un studiu realizat în 2001 și publicat în „Shanghai Journal of Protective Medicine” a arătat că persoanele care au consumat apă alcalină între 3 și 6 luni au avut rezultate remarcabile: nivelul colesterolului a scăzut, au scăzut, de asemenea, glicemia și tensiunea arterială.

O altă cercetare făcută în iulie 2012 și publicată în „Annals of Otology, Rhinology & Laryngology”, cu titlul ”Potențialele beneficii ale apei alcaline 8,8 ca ajutor în tratarea bolilor de reflux”, a arătat că apa cu pH de 8,8 a neutralizat acidul și pepsina, făcând-o astfel să devină un tratament posibil pentru bolile de reflux, potrivit Unica.

„O sursă bună de apă alcalină este apa de izvor, care are, de obicei, un pH cuprins între 8 și 8,5 și care devine alcalină datorită interacțiunii cu mediul natural”, susține Lawrence Wilson, doctor în echilibru nutrițional la Centrul pentru Dezvoltare din Arizona.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: