Sari la conținut

Ce se întâmplă pe partiile din țară

Ce se întâmplă pe partiile din țară în acest sfârșit de săptămână în care au predominat temperaturile negative.  Pe multe pârtii din țară se schiază în condiții bune.

Vremea rece din ultimele zile a adus vești bune pentru iubirii sporturilor de iarnă

Ce se întâmplă pe partiile din Poiana Brașov.  Aici, de exemplu, s-a reușit deschiderea a două noi zone de schiat cu ajutorul zăpezii artificiale. Din păcate, aventurile în zăpadă au dus și la apariții unor accidente.

Nu doar în Poiana Brașov s-au deschis oficial pârtiile ci  și în toată Valea Prahovei, astfel că zăpada i-a atras pe turiști în număr mare, la munte.

La Azuga se schiază pe o jumătate de pârtie, însă schiorii sunt mulțumiţi. Și la Bușteni distracția pe pârtii este în toi, umbrită, însă parțial, de prețurile mai mari care i-au întâmpinat pe turiști la permisele de acces pe pârtie.

În Poiana Brașov, de ieri se schiază și în partea inferioară a masivului Postăvaru, pe pârtiile Drumul Roșu și Sulinar.

”Brașovenii și turiștii vor avea pârtii mai lungi pe care să schieze. Înseamnă și scăderea presiunii de la telescaunul Ruia, iar cei care doresc să coboare până în Poiană vor avea la dispoziție atât o pârtie ușoară, Drumul Roşu, cât și o pârtie grea, Sulinarul, inclusiv Zidul Mare.” a declaratr pentru RRA, Sorin Toarcea, purtătorul de vânt al Primăriei Brașov.

Ce se întâmplă pe partiile din țară în acest sfârșit de săptămână

Se schiază și în Harghita, Caraș-Severin sau Munții Retezat. Din păcate, distracția a venit la pachet cu accidente sau incidente.

Un copil de 5 ani a fost rănit, ieri, după ce a fost prins de banda de urcare pe pârtia Buscat, de la Muntele Băișorii, în Cluj.

Tot ieri, trei turiști aflați la schi pe Domeniul Șureanu din Alba au suferit diverse fracturi și traumatisme – informează ISU local, iar în stațiunea Borşa din Munții Rodnei, un grup de turiști au rămas blocați în telescaunul de pe pârtia olimpică Prislop, din cauza unei defecțiuni a instalației. Toți au fost salvați, însă o persoană a suferit degerături ușoare.

 

Salvamont a anunțat că 34 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24h, iar mai mult de jumătate din ele au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Cele mai multe apeluri au fost pentru salvamontiștii din Brașov și Sinaia, iar cele mai puține pentru cei din Satu Mare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel