sâmbătă, octombrie 1, 2022

În contextul pandemiei de coronavirus, se întâmplă frecvent ca viitoarele mame să se infecteze cu COVID -19 înainte de naștere. Dar ce se poate întâmpla cu bebelușul? Exista o probabilitate mare să se nască prematur sau, dar se poate întâmpla un lucru mult mai rău decât aceasta, potrivit Dailymail.

Femeile însărcinate care se infectează cu Covid înainte de data nașterii unui copil au cele mai mari șansă să nască prematur, arată ultimele cercetările ale oamenilor de știință scoțieni.

Te-ar mai interesa: Îndrăgita Gina Bradea, operată de urgență. Ce a tr...

Medicii spun că pericolele sunt mici pentru viitoarele mame care s-au vaccinat, dar ei totuși continuă să îndemne femeile să se imunizeze împotriva virusului dacă nu au făcut-o până acum.

Viitoarele mame care au s-au infectat cu noul virus în 28 de zile de la data nașterii au avut de două ori mai multe șanse să nască prematur.

Viitoarele mame au de până la patru ori mai multe șanse ca bebelușul să moră, arată ultimele cercetări realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Edinburgh.

Experții nu au o explicație clară de ce viitoarele mame care iau Covid-ul în ultima lună de sarcină sunt cele mai expuse riscului, dar stresul că poartă în pântec un copil poate slăbi sistemul imunitar.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Ezitarea de a se vaccina a fost frecventă în rândul femeilor însărcinate și al celor care încearcă să rămână însărcinate din cauza îngrijorării cu privire la fertilitate.

Bebelușii mor pentru că mamele nu se vaccinează

Oamenii de știință au urmărit 87.000 de viitoare mame în Scoția în perioada decembrie 2020 și octombrie 2021, pentru a analiza riscul lor la infectarea cu Covid.

Un model similar a fost observat și în cazul nașterilor premature, cu viitoarele mame care au luat virusul cu mai puțin înainte de data nașterii, acelea au avut o șansă dublă să nască înainte de a 37-a săptămână de sarcină.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

Toate decesele bebelușilor dintre cele 87.000 de persoane din studiu au avut loc la femei nevaccinate

Toate decesele bebelușilor au avut loc în cazul femeilor nevaccinate împotriva Covid la momentul infectării lor, mai arată studiul.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că femeilor însărcinate li s-a spus inițial să nu se vaccineze împotriva Covid-19 atunci când au rămas însărcinate, așa cum este o practică standard cu majoritatea medicamentelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private