Sari la conținut

Ce se spune despre bărbații cu barbă?

Barba este, probabil, cel mai de succes trend al anului, iar oamenii de știință spun că este o metodă prin care bărbații vor să-și dovedească dominanța și să atragă femei.

Hipsteri sau corporatişti – indiferent de stilul de viaţă sau de locul de muncă, tot mai mulţi bărbaţi au început să-şi lase barbă. Cercetările arată că acest lucru ar putea avea în spate dorinţa lor de a atrage atenţia femeilor.

Un studiu realizat de Universitatea din Australia de Vest a arătat că 154 de primate diferite aparţinând la 45 de specii folosesc diferite trăsături ca un simbol al dominanţei, atractivităţii, identităţii şi stabilirii scării ierarhice dintr-un grup.

Dacă la anumite maimuţe, trăsătura distinctivă este un nas mai lung sau negii de pe faţă, în cazul bărbaţilor se pare că este vorba despre barbă.

Citeste si:

Totodată, oamenii de ştiinţă au descoperit că mustaţa şi barba au devenit populare în Marea Britanie, în perioada 1842-1971, odată ce părul facial a fost asociat cu atractivitatea şi sex-appeal-ul bărbaţilor.

”În grupuri mari, în care suntem înconjuraţi de străini, avem nevoie de o metodă rapidă şi de încredere pentru a evalua calităţile şi puterea unui individ şi aici intervin aceste ornamente elaborate”, a expicat Cyril Grueter, unul dintre autorii studiului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.