duminică, octombrie 2, 2022

Ce se va întâmpla de la 1 iunie. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a reluat îndemnul ca, după 15 mai, când se vor relaxa restricţiile de circulaţie, să fie respectate obligaţia distanţării şi a purtării măştii de protecţie în spaţii închise şi în transportul în comun. El a anunţat declanşarea, la vară, a unor teste la nivel naţional asupra nivelului de imunizare a populaţiei.

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

Între timp, numărul cazurilor noi de infectare se păstrează în acelaşi plafon, cel a deceselor a atins, astăzi, 1.037 de persoane.

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 16.002 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7.961 au fost declarate vindecate şi externate. De la ultima informare, transmisă de Grupul de Informare Strategică, au fost înregistrate 224 de cazuri noi de îmbolnăvire. În secţiile de Antestezie şi Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internaţi 228 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 277. 804 teste. În săptămâna 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în Neamţ, Suceava, Bacău, Bucureşti şi Galaţi; 38% din totalul deceselor au fost întregistate în Galaţi, Sibiu, Suceava, Bucureşti şi Mureş. 1 din 7 cazuri a fost întregistrat în rândul personalului medical, 76,6% din decese au fost raportate în cazul persoanelor peste 60 de ani şi 60,8% din cei decedaţi au fost bărbaţi. De asemenea, 89,3% din cei decedaţi aveau cel puţin o boală ascociată.

Te-ar mai interesa: Premieră în România: Asociația Moașelor organizeaz...

Grupele de vârstă care au fost cele mai afectate de infecţia cu noul coronavirus, sunt 40 – 49 de ani şi 50 – 59 de ani.

Din 15 mai, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru spune că vom circula fără declaraţie pe proprie răspundere în interiorul localităţilor, însă trebuie să respectăm măsurile de protecţie care constau în spălatul mâinilor cu apă şi săpun, sau dezinfectarea acestora, de câte ori atingem suprafeţe pe care ar fi putut pune mâna şi alte persoane.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Purtarea măştii în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, este importantă păstrarea distanţei fizice, de aproxiamtiv 2 metri. Nelu Tătaru a explicat că studiul de seroprevalenţă, care va începe în vară, în care vor testa populaţia, va da o prognoză pentru viitor.

Ce se va întâmpla de la 1 iunie

Nelu Tătaru: ”Pe parcursul acestei veri vom avea în continuare testări, conform protocoalelor, pe Real Time PCR, pentru testări moleculare; în cadrul anchetelor epidemiologice, conform protocoalelor stabilite de INSP, care vor fi adaptate.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

În acelaşi timp, după 1 iunie, în funcţie de evoluţia COVID-ului şi pantei descendente a curbei, vom începe un studiu pe evalurare la nivel naţional, regional, local, a persoanelor voluntare, care se vor verifica imunitatea. Avem o marjă în care putem calcula acestă imunitate, cu specificitate de 95%, încât putem evalua trecerea României din pandemie, precum şi prognoza, evoluţia viitoare în presupuse recrudescenţă de toamnă-iarnă.”
Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a mai adăugat că testarea naţională va evidenţia stadiul de imunizare a populaţie.

Te-ar mai interesa: Sănătatea emoțională înseamnă mai puține boli. Ce-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private