
Ce semnale îţi transmite corpul când ai deficit de zinc? LISTA alimentelor care conțin zinc

Zincul este un mineral necesar pentru organism, iar lipsa lui slăbește sistemul imunitar și încetinește procesul de vindecare a rănilor. O stare permanentă de oboseală și de slăbiciune ar trebui să te trimită la medic.
Orice persoană peste 14 ani este sfătuită să consume 11 mg de zinc în fiecare zi, conform webmd.boots.com. Conţinutul total de zinc al organismului unui adult este de 2-3 g. Aproximativ 60 % se găseşte în muşchii scheletici, 30 % în oase, 5 % în ficat și piele. În sânge se găseşte doar 1 % din cantitatea totală de zinc (85 % în eritrocite).
Te-ar mai interesa: Când hemorozii devin o problemă de sănătate gravă?...
Deficitul moderat de zinc este mult mai des întâlnit şi duce la simptome precum: pierderea apetitului, încetinirea creşterii la copii şi slăbirea sistemului imunitar (lucru care face ca organismul să fie mult mai expus la diverse infecţii).
Deficienţa clinică de zinc în cazul oamenilor a fost descrisă pentru prima dată în 1961, când alimentaţia cu conţinut scăzut de zinc (datorită unui conţinut ridicat de acid fitic) a fost asociată cu „nanismul nutriţional al adolescenţilor” în Orientul Mijlociu.
De atunci, insuficienţa de zinc a fost recunoscută de un număr de experţi ca fiind o problemă importantă de sănătate publică, mai ales în ţările în curs de dezvoltare.
Te-ar mai interesa: Ce cauzează umflarea picioarelor și a gleznelor? P...
Printre cele mai bune alimente bogate în zinc se numără stridiile, semințele de dovleac, de susan, carnea de vită și miel, nucile caju, ciocolata neagră, fructele de mare, crapul, lintea, fasolea, ficatul (de miel, pui, porc, vită) și iaurtul.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.