Sari la conținut

Ce semnifică momentul ungerii Regelui Charles. Este cea mai sacră parte a ceremoniei de încoronare

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ungerea suveranului este cea mai sacră parte a ceremoniei de încoronare. Într-adevăr, este atât de sacră încât, atunci când regina Elisabeta a II-a a fost unsă, a fost ascunsă de ochii publicului.

Palatul Buckingham a confirmat că nici Charles nu va fi vizibil pentru public, atunci când va fi uns de Arhiepiscopul de Canterbury.

Pentru a asigura cea mai mare intimitate în timpul acestui eveniment sacru, a fost folosit un parvan pentru a se asigura că ungerea este respectată în mod corespunzător.

Reprezentând un copac cu 56 de frunze reprezentând națiunile Commonwealth-ului, designul cusut manual pe partea din față a paravanului poartă la baza trunchiului cifrul regelui, care îl arată pe suveran ca slujitor al „familiei națiunilor”.

Sustenabilitatea – o pasiune de lungă durată a regelui – este o temă cheie a designului, chiar și prin utilizarea unor stâlpi realizați dintr-un stejar suflat de vânt de pe domeniul regal de la Windsor, plantat inițial de ducele de Northumberland în 1765, și a unui fir special biodegradabil.

Ce semnifică momentul ungerii Regelui Charles

Charles l-a ales pe iconograful Aiden Hart, membru al Bisericii Ortodoxe Grecești, care a creat artă liturgică și interioare de catedrale pentru Papa, anglicani și pentru propria sa credință în decursul unei cariere de 40 de ani, pentru a crea un paravan care să îl protejeze de ochii publicului.

Nick Gutfreund, care a condus proiectul de construcție a paravanului, a declarat: „Paravanul are rolul de a oferi intimitate celei mai sacre părți a ceremoniei. Înainte era un baldachin deasupra, care nu oferea o intimitate reală. Acum, acest ecran cu trei laturi asigură o intimitate absolută în timpul procesului”.

Conform tradiției, arhiepiscopul va aplica uleiul pe capul, mâinile și pieptul Suveranului. Regina consoartă va fi, de asemenea, unsă, deși obiceiul dictează o singură picătură mai modestă pe creștetul capului.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ierusalim în martie 2023, uleiul de ungere care va fi folosit pentru încoronare a fost sfințit de Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Preafericirea Sa Patriarhul Theophilos al III-lea, care este cea mai înaltă personalitate creștină din Țara Sfântă.

Arhiepiscopul anglican la Ierusalim, Preafericitul Hosam Naoum, a fost, de asemenea, prezent la ceremonie, scrie DailyMail.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel