Sari la conținut

Ce sentimente și emoții îți pot afecta organele și sănătatea la nivel spiritual

Stresul, o boală comună
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Stresul cronic și depresia, legate de riscul de Alzheimer

În viața noastră de zi cu zi, experimentăm o gamă largă de emoții, de la bucurie la stres. Cu toate acestea, v-ați gândit vreodată la modul în care aceste emoții vă pot afecta sănătatea fizică și spirituală? Așa este, trebuie să înțelegem că emoțiile pe care le trăim nu ne afectează doar mintea, ci și organele interne.

Cum pot emoțiile noastre să ne influențeze sănătatea?

Tot ceea ce experimentăm este energie care se manifestă în diferite vibrații. Sentimente precum tristețea, îngrijorarea, furia, frica, frustrarea, angoasa și stresul sunt foarte frecvente în viața noastră de zi cu zi. Experimentarea lor frecventă sau, dimpotrivă, încercarea de a le reprima poate duce la blocaje în chakrele noastre și în corpul nostru fizic, atât la nivel intern, cât și extern, ceea ce, la rândul său, poate provoca anumite afecțiuni și boli.

Iată care sunt cele mai frecvente afecțiuni și sentimentele care le sunt adesea asociate ca și cauză.

Tristețea, cunoscută ca o emoție profundă, melancolică, ne poate afecta direct plămânii. Studiile au arătat că tristețea prelungită poate slăbi sistemul imunitar și crește riscul de boli respiratorii. La nivel spiritual, se crede că atunci când răcești prea des înseamnă că ai multă tristețe înmagazinată și că ai nevoie să plângi pentru a o elibera.

Pe de altă parte, îngrijorarea cronică poate avea un impact negativ asupra capului nostru, contribuind la dureri de cap și migrene frecvente. Gândirea excesivă a oricărei probleme sau situații provoacă blocaje în gânduri și idei și generează tensiune în cap și chiar insomnie.

Furia este asociată cu afectarea ficatului

Furia, o emoție intensă care poate apărea în situații de frustrare sau nedreptate, a fost asociată cu afectarea ficatului. Este binecunoscut faptul că acumularea de furie poate afecta funcția hepatică și poate contribui la dezvoltarea bolilor de ficat. În mod similar, frica, o emoție care declanșează răspunsuri de alertă în corpul nostru, poate afecta rinichii și crește riscul de probleme renale.

Frustrarea, un sentiment de dezamăgire sau de neputință în fața unor obstacole sau situații nedorite, poate avea un efect dăunător asupra pancreasului. Neliniștea, o emoție copleșitoare de anxietate și disconfort, a fost asociată cu probleme stomacale, cum ar fi arsurile la stomac și ulcerele gastrice.

În cele din urmă, stresul este unul dintre cele mai letale, deoarece, pe măsură ce se acumulează, degenerează treptat diferite părți ale întregului organism. Fiind un răspuns fizic și mental la situații dificile, poate afecta negativ inima și crește riscul de boli cardiovasculare.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel