sâmbătă, septembrie 18, 2021

În funcție de personalitate și educația primită acasă, oamenii se comportă diferit după o partidă de amor. Unii se refugiază la duș, alții își aprind o țigară sau adorm buștean.

Fiecare dintre aceste

obiceiuri a fost analizat de Laura Berman, terapeut și sexolog din New York, dar și autorul mai multor best-seller-uri de specialitate, pentru a vedea ce indicii oferă despre starea unui individ.

  • Somnul. Chiar dacă nu se întâmplă să fie seara târziu, sexul acționează asupra unor oameni mai ceva ca un sedativ. Această activitate îi relaxează complet, dar le și consumă energia, iar un somn de câteva ore este mai mult decât bine venit.
  • Mâncarea. Sunt și persoane cărora amorul le stârnește pofta de dulce. La fel, este un indiciu că organismul cere ca rezervele de energie să fie reîncărcate.

    În astfel de momente metabolismul lucrează la capacitate maximă, așa că sunt permise unele indulcențe, precum o înghețată sau o felie de pizza.

  • Vorbitul. Sexul îndeamnă la confidențe, de aici și nenumăratele scene de film în care partenerii stau tolăniți în pat, cu fața în sus, și vorbesc vrute și nevrute. Dacă însă partenerul nu este la fel de vorbăreț, cel mai bine ar fi să nu-l forțați, ci să ascultați muzică sau să vă uitați împreună la un film
  • Tăcerea. Oamenii care tindă să se închidă în sine pentru câteva minute după ce fac dragoste pot trece drept supărați sau nemulțumiți.

    În realitate, ei doar au nevoie să se reculeagă și să mediteze la clipele frumoase trăite.

  • Dușul. Apa caldă este o adevărată încântare pentru mușchii unui bărbat care a performat din greu în pat, iar dacă partenera îl însoțește, va avea surpriza să constate că o iau de la capăt.

 

 

Ultimele stiri