sâmbătă, mai 28, 2022

Bătăile inimii sunt cel mai important indicator atunci când vine vorba despre sănătatea cardioasculară. Adesea, dacă inima are de suferit și pulsul este dezechilibrat.

Pulsul poate varia și poate fi lent sau rapid atunci când avem o problemă cardiovasculară, administrăm anumite medicamente sau trecem printr-un moment apăsător din punct de vedere emoțional.

Fluctuațiile bătăilor inimii se numesc aritmii. Aritmia este o afecțiune caracterizată de schimbările ritmului inimii. Dacă pulsul scade sau crește prea mult poți fi în pericol, motiv pentru care este important să știi cum îți măsori pulsul și ce faci în astfel de situație.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Ce este aritmia?

Aritmia este, adesea, simptomatică. Printre primele semne sunt palpitațiile și senzația că inima bate prea tare. De asemenea, poți simți și o ușoară fluturare în piept, o bătaie puțin mai diferită față de alte bătăi de inimă.

Echilibrarea bătăilor inmii este foarte importantă pentru a reduce orice risc. Atunci când bătăile inimii au un ritm crescu cu siguranță vei simți o amețeală sau o senzație de confuzie. Se pot manifeste și unele dificultăți de respirație și un disconfort la nivelul toracelui.

Deși reușești pe moment să aduci bătăile inimii la o valoare normală, este necesar să ceri sfatul unui medic pentru a stabili o cauză concretă și un tratament adecvat.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Cum măsori pulsul?

Pentru a măsura pulsul în condiții de domiciliu ai nevoie de un cronometru. Din moment ce ai pregătit ceasul trebuie să stai într-o poziție specială. Atunci când verifici pulsul, ceasul trebuie să stea în palma stângă.

Este important să amplasezi și degetele într-un mod specific. Astfel, degetele arătătoare și cel mijlociu ale mâinii libere trebuie amplasate pe încheietura mâinii. Este important ca degetele să se regăsească aproape de osul de la marginea încheieturii și tendonul care unește degetul mare. Este important să mișcați degetele până identificați pulsul, notează BZI.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

Pentru a ușura procesul de numărare a bătăilor poți să calculezi până la 30 de secunde. Ulterior, valorile obținute trebuie înmulțite cu doi. Din moment ce ritmul inimii este neregulat, trebuie să mai numărați până la un minut.

Care sunt valorile normale?

Pe timp de repaus, în cazul copiilor frecvența bătăilor de inimă este de 70-100 de bătăi pe minut. Pentru adulți valorile normale sunt cuprinse între 60-100 de bătăi pe minut. Atunci când ai un număr de bătăi pe minut mai mic sau mai mare de 60 există posibilitatea să suferi de o afecțiune, dar poți ține cont și de alte cauze posibile, precum administrarea antibioticelor.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private