vineri, iunie 5, 2020

S-a demonstrat recent că aceste fructe conţin trei substanţe miraculoase prin care putem preveni o serie de afecţiuni.

Mulţi nu ştiu că două banane dau o cantitate de energie suficientă pentru 90 de minute de exerciţii. Un studiu publicat recent a arătat că fructele schimbă starea de spirit a persoanelor care se confruntă cu anxietate sau depresie.

Bananele conţin un nivel ridicat de fier, capabil sa stimuleze producţia de hemoglobină a organismului. Conţinutul de potasiu contribuie la lupta împotriva problemelor cardiacilor. S-a dovedit că cei cre consumă banane prezintă un risc mai mic de a face stop cardiac.

Citește și:

Studenţii şi persoanele aflate în perioade de efort intelectual pot consuma banane în cantităţi mai mari pentru a stimula creierul să facă faţă provocărilor. Fructul s-a dovedit mai eficient decât anumite suplimente folosite pentru energizare sau memorie.
Conţinutul ridicat de vitamina B ajută sistemul nervos să funcţioneze mai bine. Senzaţiile de stres şi agitaţie vor fi diminuate. Folosită ca gustare, banana te poate ajuta să îţi menţii nivelul optim al glicemiei, prevenind astfel starea de leşin la stomac.
Spre deosebire de clasicul măr, banana conţine de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi fier şi de două ori mai multe vitamine şi minerale.

Parteneri