Sari la conținut

Ce sunt alimentele alcaline și ce beneficii au? Tu știi ce ai în farfurie?

Alimentele alcaline sunt cele care îți echilibrează organismul, digestia și te ajută  în lupta împotriva bolilor grave. E recomandat ca ele să fie introduse în alimentație, pentru a anihila efectele alimentelor nocive pe care corpul nostru încearcă să le digere în fiecare zi. Mai mult,  ele pot lupta și împotriva cancerului, odată introduse în alimentație.  Sunt perfecte pentru orice tip de dietă  și indicate dacă vreți să adoptați un mod de viață sănătos.

Specialiștii spun că organismul uman are nevoie de alimente alcaline, pentru că atunci când mâncarea este digerata, ea se transformă într-un fel de reziduu alcalin sau acid, în funcție de nivelul de fosfor, magneziu, calciu pe care îl conțin alimentele. Tot acest proces este menit să stabilească echilibrul pH-ului din sânge. Faptul că toate alimentele din natură conțin atât elemente alcaline, cât și acide face ca echilibrul pH-ului să  nu fie întotdeauna cel dorit. Dacă organismul nu primește destule substanțe alcaline,  le va extrage din propriile resurse, cum ar fi oasele sau alte țesuturi vitale. Scăderea nivelului alcalin este nocivă pentru organism, afectând capacitatea corpului de a de vindeca și de a face față bolilor. De aceea, este foarte important consumul de alimente alcaline sau o dietă alcalina,  care sa crească aportul benefic pentru corp.

Continuarea pe elli.ro

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: