Categories: Stil de viaţă

Ce ți se întâmplă dacă mănânci IAURT de 4-5 ori pe săptămână

Iaurtul este un aliment bogat în nutrienţi esenţiali (proteine de foarte bună calitate, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală echilibrată.

Includerea iaurtului în alimentaţia de zi cu zi are efecte pozitive şi asupra circumferinţei taliei, care este mai redusă în cazul persoanelor care îl consumă regulat (de 4 – 5 ori pe săptămână). Efectele benefice ale consumului de iaurt în scăderea riscului de exces ponderal reies şi din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internaţionale.

„Cercetătorii din întreaga lume acordă din ce în ce mai mult credit iaurtului, asociindu-l cu un indice de masă corporală mai mic, cu o circumferinţă a taliei mai scăzută şi cu menţinerea grăsimii corporale în limite normale. Acest aliment este deosebit de important în contextul eforturilor care se fac pentru prevenirea şi managementul obezităţii”, spune prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române, nutriționist și unul dintre cei mai mari specialiști  în diabet zaharat, nutriţie, obezitate şi dislipidemii din ţară.

În momentul în care o persoană urmează o dietă controlată caloric, recomandată în cazuri de obezitate sau exces ponderal, introducerea iaurtului în alimentaţia zilnică poate ajuta în mod semnificativ la scăderea în greutate. Pe parcursul a 12 săptămâni de dietă, s-a observat o scădere importantă a depozitelor de grăsime corporală în rândul celor care au integrat iaurtul în alimentaţie, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor care nu îl consumă, doar urmează o dietă săracă în calorii.

Deşi este evidenţiat rolul semnificativ al iaurtului în managementul greutăţii, nu se poate vorbi despre o relaţie de tip cauză-efect între acesta şi greutate. Altfel spus, consumul de iaurt nu este un panaceu pentru combaterea obezităţii, dar includerea lui într-o dietă echilibrată şi controlată caloric contribuie, alături de alte obiceiuri sănătoase: exerciţiu fizic, hidratare, la pierderea kilogramelor în plus.

Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentaţii echilibrate, este benefic şi în privinţa apariţiei altor afecţiuni metabolice. Rezultatele unor studii care au investigat influenţa dietei în raport cu o serie de probleme de sănătate au arătat că un consum regulat de iaurt (de 4 – 5 ori pe săptămână) poate reduce cu 28% riscul apariţiei diabetului de tip 2.

Recent Posts

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

6 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

7 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

7 ore ago

INSP: Aproape 900 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…

8 ore ago

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

8 ore ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului