Sari la conținut

Ce trebuie neapărat să conțină trusa de prim-ajutor pentru copii. Medic: Nu trebuie să lipsească…

first aid
trusa medicala

Din cuprinsul articolului

Ce trebuie neapărat să conțină trusa de prim-ajutor pentru copii. Accidentele se pot întâmpla în orice clipă, chiar și în vacanță. De aceea e bine ca părinții să doteze bagajul copiilor cu o trusă de prim-ajutor. Ce trebuie să conțină trusa medicală? Dr. Irina Antonescu, medic pediatru, spune de ce nu  trebuie să lipsească monodozele de ser fiziologic

Momentul în care un copil se poate îmbolnăvi este greu de anticipat şi problema greu de gestionat. Soluţia este să avem mereu în bagaj o trusă medicală mică dar cu de toate.

„Cel mai frecvent apar tot felul de lovituri şi atunci din trusa de urgenţă nu trebuie să lipsească soluţii dezinfectante: apa oxigenată, rivanol, betadină. Nu trebuie să lipsească o pudră cu un antibiotic, evident, plasturi”, spune Irina Antonescu, medic pediatru.

La fel cum nu trebuie să lipsească monodozele de ser fiziologic. Şi nu doar pentru curăţarea nasului, în caz de răceală.

„Îmi pot intra în ochi diferite lucruri. Îmi intră geană, praf, se stropeşte cu anumite substanţe. Trebuie să spăl ochiul cu o cantitate cât mai mare de ser fiziologic”, mai spune medicul pediatru.

În cazul apariţiei episoadelor febrile, medicii recomandă să avem în trusă două antitermice cu substanţe active diferite, pe care să le alternăm la un interval de minim patru ore. Foarte important este să ţinem cont întotdeauna de greutatea copilului.

„E bine să le avem şi ca sirop şi ca supozitor. Când vărs, folosesc supozitoarele, când fac diaree folosesc siropul. Dacă nu vrea sirop, nu trebuie forţat şi pun supozitor.

Dacă febra nu cedează în treizeci de minute de la administrarea antitermicului, împachetările cu un prosop umed sunt pasul următor”, conchide medicul, potrivit observatornews.ro.

Pediatru: „ Obligatoriu la mine în bagaj trebuie să fie prezentă soluţia de rehidratare, care poate să fie sub formă de plic şi se dizolvă în apă sau soluţie de rehidratare gata preparată”.

Picăturile antialergice

„În vacanţă mă poate înţepa o albină, o viespe, un păianjen şi atunci trebuie să am un medicament antialergic şi un medicament care opreşte scărpinatul.

Atenţie, unele substanţe antalergice expiră în câteva luni de la prima utilizare şi poate fi nevoie să cumpărăm altele noi. Atenţie şi la alimentele pe care cei mici le consumă. Să fie preparate în locuri de încredere, iar sosurile şi cremele trebuie evitate în zilele caniculare, dacă nu există certitudinea că au fost păstrate la frigider.

Sursa: Unsplash

Irina Antonescu, medic pediatru: Alegem un fel simplu de mâncare dar care să fie pregătit termic, deci nu alegem salate, avem grijă la igiena personală, fără a exagera cu dezinfectante pe mâna pe care copilul o duce tot timpul la gură.

În trusă trebuie să existe şi un termometru clasic şi unul non-contact care să aibă bateriile noi, o crema cu factor de protecţie, un gel pentru calmarea durerilor asociate erupţiilor dentare pe care copilul l-a mai folosit şi sirop pentru calmarea tusei”, potrivit medicului.

Atenție! În intervalul 10.00 – 16.00 copiii nu trebuie să fie expuşi razelor solare. Dar chiar şi în afara orelor periculoase, trebuie să aibă capul acoperit. Hidratarea pe toată perioada zilei este deasemenea foarte importantă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel