Din cuprinsul articolului
Cafeaua este o băutură care se consumă cu regularitate în toate părțile lumii. De asemenea, este un amestec de peste 1.000 de componente bioactive, în special cofeină.
Efectul stimulant al acestei băuturi se datorează antagonismului receptorilor de adenozină, substanță care este responsabilă de senzația de oboseală. În plus, poate ajuta la combaterea durerilor de cap, precum și la buna funcționare a sistemului cognitiv.
În mod similar, consumul său favorizează activitatea sinaptică, care este conexiunea celulelor nervoase din hipocamp, o zonă a creierului strâns legată de memorie.
Un alt beneficiu al cafelei este că combate acțiunea radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a țesuturilor.
Cu toate acestea, în ultima vreme unii oameni au început să se amestece cafeaua cu lămâie, mai ales la orele dimineții.
Potrivit Medical News Today, lămâia este unul dintre cele mai benefice fructe pentru sănătate datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Un alt beneficiu pe care îl poate oferi are de-a face cu capacitatea de a purifica substanțele maligne care sunt de obicei prinse în organism.
În altă ordine de idei, amestecul de cafea cu lămâie poate aduce mari beneficii organismului datorită proprietăților menționate mai sus și sunt următoarele:
Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…
Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…
Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…
România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…
Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…