miercuri, mai 31, 2023

Minoxidil este singura soluție de creștere a părului, fără prescripție medicală aprobată de FDA. Minoxidil reprezintă cea mai eficientă formulă în vederea îmbunătățirii sănătății părului, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Însă, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a comanda minoxidil pentru optimizarea aspectului podoabei tale capilare.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Cum acționează minoxidilul?

Această soluție deschide vasele de sânge, implicit pe cele care furnizează substanțe nutritive foliculilor firului de păr. Procesul de accelerare a fluxului sangvin și a nutrienților regenerează și revitalizează firul de păr prin dezvoltarea și fortificarea foliculilor.

Eficiența minoxidilului în scopul accelerării creșterii părului se află în strânsă legătură cu nivelul de concentrație. Minoxodil implică o concentrație care variază între 2% și 5% și cu cât gradul acesteia este mai crescut, cu atât produsul își dovedește eficacitatea mai bine. Concentrația de 5% este concepută pentru bărbați. Există produse cu o concentrație de 2% special destinate femeilor. Dacă ești la început de tratament, optează în primă etapă pentru minoxidil cu o concentrație de 2% din gama produselor special pentru femei, dacă faci parte din această categorie.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Minoxidil și efectele secundare

Minoxodilul este unicul tratament eliberat fără prescripție medicală aporbat de Food&Drug Administration. Cu toate acestea, există persoane care acuză stări de amețeală sau iritații ale scalpului în urma tratamentului. Se recomandă să consultați medicul dacă aceste efecte nu încetează.

Minoxidil lichid sau spumă? Cele mai importante diferențe

Ambele variante au eficiență testată în combaterea căderii părului și revitalizarea acestuia. Însă, cele două alternative prezintă câteva diferențe:

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

  • Prețul. Diferențele financiare între cele două nu sunt majore, dar minoxodilul lichid tinde să fie mai avantajos decât spuma;
  • Confort. Minoxidilul spumă este mai dificil de aplicat pe părul lung decât prima variantă. În schimb, prezintă avantajul uscării mai rapide decât minoxidilul lichid;
  • Reacții adverse. Un procent mic de utilizatori acuză apariția efectelor secundare în urma folosirii minoxidilului. Aceștia susțin că spuma este mai benefică decât varianta lichidă din acest punct de vedere;
  • Rezultatele pozitive. Studiile au demonstrat eficiența minoxidil, în vederea tratării părului cu tendință de cădere, observate în special în urma utilizării produsului lichid;

Este esențial să ai răbdare atunci când începi un astfel de tratament. Rezultatele pozitive apar în timp de la 3 la 6 luni de utilizare. Magazinul online gettik.ro îți stă la dispoziție cu produse pentru îndesirea și creșterea sănătoasă a părului.

Sursa de imagine:Dharmapada behera / Shutterstock.com

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private