miercuri, decembrie 8, 2021

Guta este o formă de artrită și poate provoca dureri ale articulațiilor picioarelor și mâinilor însă cel mai des afectează degetul mare de la picior. Boala este caracterizata prin durere, edem, roșeață și inflamație.

Alimente permise: lapte dulce sau bătut, iaurt, brânzeturi nesărate și slabe. E permisă carne de vacă, găină, pui slab, fără piele sau pește slab. E permis șalăul, bibanul, 1-2 ouă pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Statistică îngrijorătoare. 60% dintre români merg ...

Sunt permise făinoasele, inclusiv mămăliga, supele în totalitate de legume, dulciurile light, nu foarte concentrate.

Ciocolata este strict interzisă pentru că este producătoare de urați, intensifică producția de acid uric.

Dacă aveți gută este esențial să evitați alimentele bogate în purine. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în anumite alimente și care, atunci când sunt digerate, duc la producerea acidului uric. Acidul uric în exces provoacă umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, după care apar și durerile cronice.

Alimentele pe care trebuie să le evitați sunt:

–         peștele și fructele de mare

Te-ar mai interesa: Rețeta specialiștilor de la Harvard pentru preveni...

–         cerealele integrale

–         zahărul

–         berea

–         anumite legume precum: sparanghelul, spanacul, mazărea și conopida

–         carnea de pui și carnea roșie

În concluzie, dieta bolnavului de gută este hipoproteică, normoglucidică și normolipidică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri