Categories: Stil de viaţă

Ce trebuie să facă femeile de 40 – 50 de ani pentru o viață mai sănătoasă. Încă mai au timp

Ce trebuie să facă femeile de 40 – 50 de ani pentru o viață mai sănătoasă. Pe măsură ce populația lumii îmbătrânește, iar demența, bolile cardiovasculare și osteoporoza devin epidemice, oamenii de toate vârstele doresc să trăiască mai mult și mai sănătos.

 

Ce trebuie să facă femeile de 40 – 50 de ani pentru o viață mai sănătoasă conform unui studiu efectuat pe un eșantion de peste 11.000 de femei australiene. Acest studiu a constatat că mijlocul vieții este un moment crucial pentru a respecta orientările privind activitatea fizică de 150 de minute pe săptămână.

 

Ce trebuie să facă femeile de 40 – 50 de ani, activitatea fizică trebuie să devină o rutină

Studiul a constatat că femeile care au efectuat exerciții fizice timp de 15 ani au avut o sănătate mai bună. Chiar și persoanele care nu făceau exerciții fizice înainte de vârsta mijlocie au beneficiat de nouă rutină.

 

În studiul final de monitorizare, scorurile la testele fizice ale acestui grup au fost aproape identice cu cele ale femeilor care făceau exerciții fizice în mod regulat înainte de 50 de ani, cu trei puncte procentuale mai mari decât cele care nu făceau niciodată sau rareori exerciții fizice.

 

Când trebuie femeile de 40 – 50 de ani să facă mișcare fizică pentru o viață mai sănătoasă

 

Interesant este că femeile din studiu care au început să facă exerciții fizice în mod constant la 60 de ani nu au avut aceleași beneficii ca cele care au început la 50 de ani. Binh Nguyen, autorul principal și epidemiolog, și colegii săi cred că „nu a existat o acumulare suficientă de activitate fizică pentru ca beneficiile pentru sănătate să fie evidente până în jurul vârstei de 70 de ani”.

„Constatările noastre sugerează că, pentru a menține o bună calitate a vieții legate de sănătatea fizică în jurul vârstei de 70 de ani, cineva ar putea „compensa” faptul că nu a fost activ mai devreme, devenind activ la vârsta de 50 de ani”, scriu cercetătorii de la Universitatea din Sydney.

 

„Această constatare susține inițiativele de sănătate publică pentru mesaje în jurul „întoarcerii ceasului” la mijlocul vieții prin schimbări ale stilului de viață, cum ar fi activitatea fizică.”

 

Exercițiile fizice regulate nu sunt o noutate pentru persoanele de vârstă mijlocie – sau pentru oricine altcineva. Deși multe studii mari asupra populației au legat activitatea fizică de un risc mai mic de deces, puține studii pe termen lung au examinat efectele exercițiilor fizice asupra sănătății pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

 

Ce concluzii se pot desprinde din studiul realizate de carcetătorii de la Universitatea din Sydney

 

Noul studiu a urmărit femei australiene cu vârste cuprinse între 47 și 52 de ani din 1998 până în 2019, cu controale de sănătate mentală și fizică la fiecare trei ani.

 

Este posibil ca activitatea fizică a participantelor să nu reflecte realitatea. În ciuda controlului pentru factorii socioeconomici, dietetici și alți factori de sănătate fizică și mentală, a apărut un beneficiu „mic, dar semnificativ”.

 

Cercetătorii australieni spun că osteoartrita provoacă, de obicei, o diferență de 10 puncte în scorurile de funcționare fizică.

 

O meta-analiză recentă sugerează că o diferență de un punct la acest test de activitate fizică poate reduce mortalitatea populației generale.

 

„Combinat cu dovezile existente, acest studiu contribuie la creșterea dovezilor privind beneficiile menținerii sau adoptării unui stil de viață activ la vârsta mijlocie”, spun autorii.

 

Este posibil ca aceste beneficii fizice să se extindă și la bărbații aflați la mijlocul vieții. Sunt necesare studii viitoare, sunt de părere cei care au realizat studiul axat de sănătatea femeilor.

Recent Posts

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

8 minute ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

12 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

13 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

13 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

14 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

14 ore ago

Citeste si: