duminică, septembrie 19, 2021

Oamenii care duc un stil de viaţă sănătos au o viaţă sexuală mai bună, spun experţii citaţi de publicaţia medicală „WebMd.“. „Dacă te simţi bine, şi relaţiile tale vor fi mai de calitate, iar viaţa sexuală

mai bună“, este de părere psihologul Karen Zager, din New York. Deşi toate acestea par evidente, sunt puţini oameni dispuşi să îşi schimbe stilul de viaţă, să piardă în greutate, să se ţină de un program de exerciţii, să fie mai calmi sau să doarmă mai mult.

Când o persoană se simte epuizată, impactul asupra vieţii sale sexuale nu va fi unul bun. „A te simţi şi arăta bine înseamnă a fi mai deschis către senzualitate şi către romantism“, este de părere consilierul Saralyn Mark, de la Oficiul pentru Sănătatea Femeilor (SUA).

Dieta echilibrată creşte performanţele în dormitor

O dietă

echilibrată înseamnă şi performanţă în dormitor, cred specialiştii. În urma unui regim alimentar nesănătos, bazat pe fastfood, băuturi carbogazoase şi mese neregulate, pot apărea probleme de sănătate (diabet, boli cardiovasculare), iar acestea, la rândul lor, determină o activitate sexuală mai proastă. „Sunt cercetări care arată că animalele care se hrănesc cu puţine calorii tind să aibă un sistem imunitar mai slăbit“, spune profesorul de nutriţie Jonh Allred, de la Ohio State University. Acesta consideră că starea proastă a organismului duce la raporturi sexuale lipsite de plăcere.

„Dacă suferi,

de exemplu, de boli de inimă, probabil că îţi este frică de un infarct ori poate că medicamentele luate îţi inhibă dorinţa sexuală. Dacă ai gripă sau febră, probabil că nu ai chef“, explică el. Dieta cu fructe, legume, carne slabă şi cereale, precum şi exerciţ iile făcute zilnic dau energie, spun specialiştii în nutriţie. „Ca să te simţi sexy, trebuie să arăţi bine“, sugerează profesorul de nutriţie Mark Kantor, de la Universitatea Maryland.

Sportul influenţează libidoul

Sportul este un adevărat Viagra, mai spun specialiştii. Astfel, Consiliul American pentru Exerciţii (ACE) recomandă

20-30 de minute de exerciţii moderate, efectuate zilnic.

„Femeile şi bărbaţii care fac miş- care zilnic au un libidou mai ridicat. Sportul creşte stima de sine, dar şi capacitatea de a avea orgasm şi o mai mare satisfacţie sexuală“, spune psihologul Cedric Bryant, de la ACE. Sportul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în organism, ceea ce înseamnă că acesta va ajunge mai uşor în zona vaginului sau a penisului. Mai mult, exerciţiile fizice ajută organismul să elibereze hormoni importanţi pentru activitatea sexuală.

Odihneşte-te opt ore pe noapte

Studiile arată că oamenii care dorm

mai puţin de şase ore pe noapte sunt mai obosiţi, stresaţi, trişti şi mai furioşi decât aceia care dorm opt ore pe noapte. Potrivit medicului Russell Rosenberg, de la Institutul de Medicină a Somnului din Atlanta, persoanele care au probleme cu somnul nu se plâng doar de oboseală, ci şi de o scădere a libidoului. „Dormi cu o jumătate de oră mai mult şi o să vezi rezultatele“, sugerează Rosenberg.

Ultimele stiri