Sari la conținut

Ce trebuie să faci în cazul în care ești diagnosticat cu pneumonie, în această iarnă

pneumonie
Sursa foto: docotrulzilei.ro
Ce trebuie și ce nu trebuie știți despre pneumonia ambulantă

Tratament pneumonie. Pneumonia este o infecție a țesutului pulmonar care poate fi cauzată de bacterii, viruși sau ciuperci.

Infecția este mai frecventă în lunile de iarnă, probabil pentru că oamenii tind să petreacă mai mult timp în interior și în contact apropiat, permițând germenilor să se răspândească cu ușurință între ei.

Dacă ați fost diagnosticat cu pneumonie, trebuie să fiți conștient de tipul potrivit de tratament care vi se poate oferi. Alături de tratament, este importantă și recuperarea în timp util.

Ce trebuie să faci în cazul în care ești diagnosticat cu pneumonie în această iarnă?

Dr. Arvind Kate, medic pneumolog, explică simptomele bolii, ce fel de tratament este idicat și ce ar trebui să facă pacienții pentru a preveni orice complicații grave.

„Pneumonia poate duce la morbiditate și mortalitate. Este o infecție care duce la inflamarea sacilor de aer în unul sau ambii plămâni. Ulterior, sacii de aer se umplu cu lichid sau puroi provocând flegm sau puroi, febră, frisoane și probleme de respirație.

Celelalte simptome ale pneumoniei sunt tuse uscată, oboseală, febră, transpirație și frisoane tremurătoare, greață, vărsături sau diaree”, a spus dr. Kate, potrivit thehealthsite.com.

Odată ce sunteți diagnosticat cu pneumonie, medicul dumneavoastră va dezvolta un plan de tratament. Tratamentul pentru pneumonie poate varia de la persoană la persoană, deoarece se bazează pe tipul de pneumonie pe care îl aveți, cât de rău vă simțiți, vârsta și dacă aveți alte comorbidități.

Scopul tratamentului este de a aborda infecția și de a preveni orice complicații grave, cum ar fi insuficiența respiratorie, sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) și sepsisul, o inflamație în organism care duce la insuficiență de organ.

Trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile date de medic și să evitați să săriți peste medicamente.

Ce trebuie și ce nu trebuie să faci în timpul tratamentului pentru pneumonie 

  • Dacă pneumonia apare din cauza bacteriilor, vi se vor administra antibiotice. Completați cursul de antibiotice până când infecția cu pneumonie dispare. Dacă vă opriți brusc, creșteți șansele de a avea din nou infecția, iar germenii pot deveni rezistenți la tratament în viitor.
  • Dacă aveți pneumonie virală, medicul dumneavoastră vă poate da un medicament antiviral pentru a o trata. Uneori, totuși, gestionarea simptomelor și odihna sunt tot ceea ce aveți nevoie pentru a reveni pe drumul cel bun. Puteți gestiona tusea și febra luând medicamente conform recomandărilor medicului, beți multe lichide, rămâneți hidratat pentru a curăța căile respiratorii. Dar evitați să luați medicamente împotriva tusei fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră.
  • Să beți băuturi calde este, de asemenea, o idee bună. Vă poate ajuta să gestionați tusea și iritația gâtului. În afară de asta, optând pentru abur, un duș cald și folosirea unui umidificator poate deschide căile respiratorii blocate și te pot ajuta să respiri liber. Trebuie să consultați imediat medicul dacă problema dumneavoastră de respirație se agravează în timp.
  • Va trebui să vă lăsați plămânii să se vindece evitând fumatul și chiar fumatul pasiv.
  • Odihniți-vă din plin. Nu faceți activități riguroase până când nu sunteți complet recuperat.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel