vineri, septembrie 17, 2021

Fetele cu vârste între nouă şi 15 ani care mănâncă de două ori pe săptămână anumite alimente, sunt mai puţin predispuse să dezvolte cancer de sân până la vârsta de 30 de ani.

Cercetătorii de la Universităţile

Washington School of Medicine şi Harvard School au descoperit că adolescentele care mănâncă unt de arahide regulat îşi reduc cu 39% riscul de cancer mamar.

Oamenii de ştiinţă au analizat informaţii de la 9.039 de fete cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, în perioadele1996-2001 şi 2005-2010.

Rezultatele au scos la iveală că participantele care au mâncat unt de arahide sau nuci de două ori pe săptămână au un risc de cancer mamar cu 39% mai mic decât cele nu au consumat deloc alimentele menţionate. De asemenea, studiul sugerează că fasolea, mazărea, soia şi porumbul ajută la prevenirea

tumorilor de la nivelul sânilor.

Alte cercetări realizate la Institutul de Cercetare a Cancerului din Shanghai au demonstrat că untul de arhide şi alte alimente bogate în vitamina E reduc şi riscul dezvoltării cancerului de ficat.

S-a descoperit, de asemenea că alimentele bogate în vitamina E, precum untul de arahide, protejează împotriva bolilor de inimă şi a afecţiunilor oculare care apar la bătrâneţe.

 

Ultimele stiri