sâmbătă, iulie 2, 2022

Persoanele care mănâncă ton de două ori pe săptămână își scad cu o treime riscul de boli cardiovasculare potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard.

Cercetătorii au descoperit că acizii grași omega 3 care se găsesc din plin în ton și somon protejează împotriva aritmiilor și scad teniunea arterială.

Un alt studiu al Universității Washington a scos la iveală că cei care mănâncă ton de trei ori pe săptămână își scad la jumătate riscul bolilor de inimă.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Conform celei de-a 4-a ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012, bolile inimii și ale sistemului circulator sunt cauza principală a decesului în Europa, reprezentând peste 4 milioane de decese în fiecare an. Există peste 1.9 milioane de decese în Uniunea Europeană, iar 43% dintre femei și 36% dintre bărbați mor din cauza bolilor cardiovasculare. Rata deceselor este în general mai mare în Europa Centrală și de Est decât în restul continentului. De exemplu, în 9 tări, inclusiv România, bolile cardiovasculare sunt responsabile de o rată de deces în rândul bărbaților de aproximativ 50%.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...

Statisticile arată că bolile cardiovasculare sunt principalul factor de deces și în România

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private