duminică, mai 29, 2022

Consumată în cantități moderate, cafeaua are beneficii extraordinare pentru organism. Aceasta este benefică inimii, creierului, întregului corp. Cu toate acestea, o greșeală minoră poate anula toate aceste prorprietăți.

Dacă încă vrei să obții toate beneficiile cafelei este important să fii atent la un singur aspect: temperatura.

Cercetătorii au descoperit însă că temperatura ideală pe care trebuie să o aibă cafeaua ta înainte să o bei nu trebuie să depășească 60 de grade Celsius. Dacă lichidul trece de temperatura indicată, atunci ai șanse mult mai mari să te îmbolnăvești de cancer esofagian.

Te-ar mai interesa: Dementa: Mirosi asta? Semnul mirositor este semnif...

Cafea fierbinte, risc crescut de cancer esofagian

Astfel, potrivit studiului realizat de cercetători, cei care își beau cafeaua la o temperatură de 60 de grade Celsius au șanse cu până la 90% mai mari să dezvolte cancer esofagian.

Această cercetare s-a făcut în contextul în care organizația World Health Organization a făcut un anunț public prin care a recomandat populației să nu mai consume lichide a căror temperatură depășește 65 de grade Celsius. Cu toate acestea, potrivit unui alt studiu, consumatorii preferă cafeaua mai fierbinte de 60 de grade, scrie usatoday.com.

Nu există încă dovezi clare care să sugereze exact legătura de tip cauză- efect dintre consumul de băuturi fiebinți și apariția cancerului esofagian.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu tre...

Cea mai plauzibilă explicație pare a fi vătămarea celulelor din esofag prin expunerea lor la temperaturi prea mari.

Cum vând anumite companii cafeaua?

„Cei care fac cafea ar trebui să mențină o temperatură a apei între aproximativ 90 și 95 grade Celsius”, potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA.

De exemplu, la Starbucks, temperatura standard a băuturilor calde este între 65 și 75 de grade Celsius. Iar în cazu băuturilor pentru copii, acestea sunt servite de regulă la aproximativ 55 de grade Celsius.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: durerea în trei zone ale corpu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private