vineri, mai 27, 2022

Dacă te și tu te numeri printre acele femei care obișnuiesc să doarmă cu părul ud pentru că nu vor să-l usuce cu feonul, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi! Totuși, dacă nu respecți anumite reguli, părul devine predispus la rupere și se subțiază chiar și în acest caz.

Ce trebuie să știi dacă obișnuiești să dormi cu părul ud peste noapte ca să nu-l distrugi

Există anumite precauții de care trebuie să ții cont înainte de a-ți spăla părul și înainte de a merge la culcare.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

  1. Uscarea

Părul nu trebuie să fie complet ud, dacă vrei să dormi imediat după duș. Acest lucru va deteriora foliculii de păr, ceea ce va duce la rupere și subțierea părului. Acest lucru ar putea duce, de asemenea, la infecții fungice pe scalp. Dacă nu vrei să îți cadă părul, ia-ți puțin timp după duș pentru a le lăsa să se usuce natural sau folosește un uscător de păr.

  1. Ser de păr

Dormind cu părul umed, un alt lucru de care trebuie să ții cont este să aplici un ser de păr, dacă nu vrei să te trezești cu părul încurcat și să pierzi încă o oră pieptănându-l. Întotdeauna optează pentru aplicarea unui ser pe păr, fără să atingeți scalpul, potrivit swirlster.ndtv.com.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

  1. Alege-ți coafura

Dacă nu vrei să îți ondulezi părul, poți să îl înfășori strâns într-un prosop din microfibră, să îl întinzi spre partea de sus a capului și să dormi liniștită. Dimineață vei avea un aspect natural și mult mai mult volum. Dacă vrei ca părul tău să fie complet drept când te trezești, poți înlocui prosopul cu o bucată de satin, însă trebuie să te asigur că ai înlăturat mai întâi tot excesul de apă.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

  1. Optează pentru o husă de pernă din mătase

Dacă nu vrei să-ți strici părul, încearcă să dormi pe o husă de pernă din mătase. Fețele de pernă din bumbac pot fi aspre și pot duce la rupturi și noduri. În schimb, o husă de mătase va împiedica părul să se electrizeze. Podoaba capilară va rămâne fină.

Dormitul cu părul ud poate avea efecte negative asupra sănătăţii părului tău. Specialiștii au divulgat trei motive are ar puteasă te convingă cât este important să îţi usuci părul înainte de culcare.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Căderea părului

Părul ud este foarte sensibil, se rupe mult mai uşor şi astfel se poate ajunge la o accentuare a căderii părului. Acesta este un alt motiv pentru care este recomandat să îţi usuci părul înainte de culcare.

Un alt lucru pe care ar trebui să îl evitaţi când aveţi părul încă umed este prinderea lui. Părul se scurtează în timp ce se usucă, iar dacă îl prindeţi riscaţi să se rupă. De aceea este recomandat să aşteptaţi ca părul să fie complet uscat şi apoi să îl prindeţi cu un elastic.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

Creezi conditii propice pentru infecţii

Pernele sunt o sursă de bacterii şi de acarieni. În plus, acestea absorb transpiraţia, celulele moarte şi uleiurile natural din păr. În momentul în care dormi cu părul ud nu faci altceva decât să creezi un mediu propice pentru înmulţirea bacteriilor.

Durerile de cap

În timpul somnului temperatura corpului creşte, iar umiditatea şi temperatura crescută pot cauza dureri de cap în momentul în care te trezeşti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private