Sari la conținut

Ce urmează să se întâmple cu cei care refuză să se vaccineze? Alexandru Rafila a făcut anunțul

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce urmează să se întâmple cu cei care refuză să se vaccineze? Alexandru Rafila a făcut anunțul,

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în 10 octombrie, au fost înregistrate 10.400 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, 211 pacienți au murit şi 1.603 persoane sunt internate la ATI.

Alexandru Rafila a făcut anunțul: „Vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila exclude un lockdpwn, în contextul în care actualul guvern nu se bucură de încrederea românilor.

„În momentul de față modul în care populația percepe ceea ce se întâmplă pe de o parte, suportabilitatea măsurilor care înseamnă lockdown este destul de redusă, inclusiv din punctul de vedere al economiei. Am propus o discuție la nivelul Parlamentului ca să încercăm să generăm o soluție.

Asta e de fapt problema noastră că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală. De ce trebuie să iau măsuri când mor 2.000 de oameni pe săptămână? Probabil că vor trebui să fie luate măsuri care să oprească această transmitere.

Măsurile vor fi luate doar dacă va exista un sprijin public. Dacă va continua cu stilul triumfalist, atunci populația nu va fi participativă la respectarea acestor măsuri. Asumarea nenorocirii care ne-a adus trebuie făcută”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit B1 TV.

Ce urmează să se întâmple cu cei care refuză să se vaccineze? „În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”

Profesorul Alexandru Rafilal a declarat că în vara trecută în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, care să îi convingă pe cei care nu erau decişi cu privire la vaccinare. În acest context, persoanele nevaccinate au un risc foarte mare ca, în perioada următoare să contracteze coronavirusul, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent.

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar. Ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică.

De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei, şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala.

E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a declarat

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: