luni, martie 27, 2023

Cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. România se află în top, pe locul 18 în lume.

Conform statisticilor bloomberg.com, România se află în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea anti-covid. În condițiile în care aceste statistici iau în considerare și Uniunea Europeană, ca entitate, și țările membre, România se află pe locul 18, la nivel global. Iar dintre țările europene, România ocupa locul 6. 

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. La nivel mondial, SUA se află pe primul loc

Pe primul loc se află Statele Unite, cu 14,3 milioane de vaccinuri făcute până acum. Pe locul doi este China, cu 10 milioane de oameni vaccinați. Urmează Uniunea Europeană, cu 5,2 milioane de vaccinuri, și Marea Britanie, cu 4,3 milioane de oameni imunizați.

În cadrul UE, Italia este pe primul loc

Dintre țările UE, pe primul loc este Italia, cu 1,1 milioane de vaccinuri făcute. Este urmată de Germania, cu peste un milion. Urmează Spania, cu aproape 769.000 de oameni imunizați, Polonia – 457,303, Franța – 422,127 și România, cu 205,060 de oameni vaccinați până în 17 ianuarie.

Topul este realizat pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populației.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Topul în funcție de procentajul locuitorilor vaccinați

În cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, în ceea ce privește procentajul locuitorilor vaccinați, pe primul loc este Israelul. Această țară a reușit să imunizeze, 25,9% din populație. Este urmată de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetățeni vaccinați. Bahrein a vaccinat 9,5% din populație, Marea Britanie – 6,45% iar Statele Unite – 4,36%.

România ese printre cele care au imunizat între 1% și 2% din populație, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%. Potrivit datelor colectate de Bloomberg, peste 42,2 milioane de doze au fost administrate în 51 de țări. Sunt făcute în medie 2,43 milioane de doze pe zi.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

În România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare, pentru care s-au înscris deja peste 300.000 de oameni. Potrivit CNCAV, luni au fost vaccinați peste 30.000 de români.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private