Sari la conținut

Cea mai bună gustare de iarnă care scade colesterolul și glicemia

colesterol ridicat
Sursă foto: arhiva Dotorul Zilei
Colesterolul ridicat poate duce la înfundarea arterelor

În fiecare dimineață, organismul se trezește sub influența cortizolului, care crește nivelul de zahăr din sânge. De aceea, este important să alegeți un mic dejun care să nu vă crească și mai mult zahărul.

Nutriționistul Vera Coughlin împărtășește recomandările pentru cereale sănătoase pentru micul dejun de iarnă, care reduc colesterolul și zahărul.

Expertul notează că alegerea cerealelor ar trebui făcută în funcție de indicele glicemic, care determină viteza cu care glucoza este eliberată în sânge. Expertul indică cele mai bune opțiuni în acest caz. Printre acestea se numără fulgii de ovăz, quinoa, hrișcă, orz perlat, fasole, orez brun.

Alegerea unei gustări de iarnă care scade colesterolul și zahărul Fulgii de ovăz (fierți îndelung) – sunt bogați în fibre solubile, care scad nivelul colesterolului.

Conțin proteine, vitamine din complexul B și magneziu. Quinoa – are o compoziție completă de aminoacizi și este o sursă excelentă de proteine. Este bogată în fier, magneziu, fosfor și alte minerale.

Hrișcă – conține potasiu, magneziu, zinc și vitaminele B. Are cel mai ridicat nivel de antioxidanți dintre cereale. Orz perlat – bogat în fibre, care are un efect pozitiv asupra sănătății intestinelor.

Este o sursă de vitamine din complexul B, fier și magneziu. Linte de gătit – este o sursă excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni. Conține acid folic, fier și potasiu.

Fasole – este bogată în proteine, fibre și minerale. Reduce colesterolul și menține nivelul de zahăr din sânge.

Orez brun – bogat în fibre, minerale și vitamine B. Ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Printre calitățile benefice ale orezului brun se numără:

  • îmbunătățirea metabolismului;
  • eliminarea excesului de apă din organism;
  • prevenirea ulcerului și a gastritei;
  • reglarea nivelului de glucoză din sânge;
  • curățarea vaselor de sânge.

Dacă pierdeți în greutate sau țineți o dietă, alegeți orezul brun. Acesta potolește bine foamea și ajută la controlul aportului caloric. De altfel, orezul brun conține de trei ori mai mult magneziu decât orezul alb. Acesta este bun pentru dinți și oase. Alegeți această opțiune dacă aveți colesterolul ridicat în sânge, scrie sursa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel