Cei care mănâncă pește au mai multă materie cenușie în zona responsabillă cu memoria, potrivit unei noi cercetări.
Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.
Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună.
Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.
Studii anterioare sugerau că aceşti acizi graşi care se află în peşte previn declinul cognitiv.
O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi graşi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei.
Prin urmare, altceva din peşte are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenţia că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.
Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…
O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…
Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…
Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…