Din cuprinsul articolului
Leguma de care vorbește un medic nutriționist este una dintre alimentele cele mai subapreciate și nu deosebit de apreciate, care aduc un mare beneficiu mai mare pentru sănătatea ficatului. Iată ce mai împărtășește expertul despre proprietățile benefice ale acestei legume de toamnă.
Proprietăți utile ale verzei roșii pentru ficat

Dr. Joseph, medic nutriționist, explică faptul că varza roșie conține compuși foarte asemănători cu cei din broccoli care au proprietăți anti-cancer. De asemenea, notează că acest produs este bogat în fibre, benefic pentru intestine și sistemul imunitar, ajută la controlul colesterolului și este practic fără calorii.
Potrivit nutriționistului, varza roșie este, de asemenea, bună pentru sănătatea ficatului. În mod specific, consumul regulat ajută la susținerea funcțiilor sale de detoxifiere și metabolice.
Pentru a obține rezultate pozitive, medicul a recomandat să se consume câteva linguri de varză crudă sau pe jumătate fiartă în fiecare zi.
Mai multe despre beneficiile verzei roșii
Antocianinele dau varzei culoarea sa frumoasă. Dar aceasta nu este singura ei funcție – are, de asemenea, proprietăți antioxidante. Consumul de alimente care conțin antocianine ajută la reducerea creșterii în greutate și la prevenirea bolilor legate de obezitate, cum ar fi diabetul de tip 2.
Persoanele care consumă alimente bogate în antocianine (cum ar fi varza roșie) au un risc mai mic de atacuri de cord și deces din cauza bolilor de inimă.
O componentă cheie a legumelor crucifere, cum ar fi varza roșie, este fitochiamica cunoscută sub numele de sulforafan. Studiile la animale au arătat că sulforafanul are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea inflamației în organism, potrivit The Health.
Includerea varzei roșii în dieta dvs. poate îmbunătăți sănătatea intestinului. Este o sursă bună de fibre, inclusiv fibre insolubile, care promovează o mai bună funcție intestinală. Fibra din varză este, de asemenea, un prebiotic, acționând ca un combustibil pentru bacteriile benefice din intestin.
Compușii din varza roșie, numiți istiocianați, stimulează bacteriile intestinale să producă acizi grași cu lanț scurt care au un efect pozitiv asupra sănătății intestinului și a sănătății generale.

