Sari la conținut

Cea mai bună metodă de slăbit pentru femeile de peste 40 de ani

Organismul femeii se schimbă o dată cu vârsta, metabolismul devine tot mai leneş, modificările hormonale influenţează starea de spirit, forma corporală şi sănătatea, iar sistemul digestiv nu mai funcţionează ca în tinereţe.

După 40 de ani, femeile sunt mult mai predispuse la hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet, osteoporoză, artrită şi obezitate. Acum începe să se piardă din masa musculară, densitatea oaselor scade, iar metabolismul consumă mai mult decât asimilează. Menopauza este aproape, iar variaţiile hormonilor feminini au o influenţă foarte mare asupra organismului. În această perioadă, diferenţele ponderale sunt foarte mici, dar kilogramele acumulate se pierd foarte greu.
O dietă sănătoasă constă într-un aport mai mare de proteine şi un necesar zilnic de 1.800 de calorii.

–         Aveţi nevoie de o alimentaţie bogată în vitamine, în special vitamina C (puternic antioxidant) şi complexul vitaminelor B (tonifică pielea şi muşchii), cât şi minerale, precum calciu (previne osteoporoza), magneziu şi fosfor.

–         Eliminaţi alimentele cu mult colesterol (carne de porc, smântână, ouă, lapte şi unt) şi înlocuiţi-le cu iaurt degresat, peşte oceanic, broccoli, roşii şi citrice.

–         Consumaţi mai multe fibre, pentru că dau senzaţia de saţietate şi favorizează digestia, previn acumularea kilogramelor în plus, constipaţia şi reduc nivelul colesterolului.

–         Nu uitaţi de cele 30 de minute zilnice de mişcare, deoarece aceasta încetineşte procesul natural de îmbătrânire a corpului!

–         Dacă doriţi să urmaţi diete de slăbire, este bine să le alegeţi pe cele bazate pe fructe şi legume, dar şi pe produse lactate.

–         Evitaţi curele de slăbire drastice, prin înfometare ori regim strict vegetarian.

–         La micul dejun optaţi pentru cereale integrale, pâine neagră, produse lactate, fructe sau salată de legume.

–         Este important ca, începând cu această vârstă, să luaţi suplimente alimentare, în special minerale, asociate cu vitamine.

–         Prânzul trebuie să fie săţios şi să conţină 50% legume verzi şi 50% legume uscate şi carne.

–         La cină mâncaţi alimente uşoare, bogate în minerale şi vitamine, ca lactatele, fructele şi legumele.

–         Renunţaţi sau consumaţi în cantităţi foarte mici alcool, cafea şi mâncăruri condimentate. Beţi în schimb multă apă şi două căni cu ceai verde pe zi.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel