Din cuprinsul articolului
Cea mai bună rețetă de piure de cartofi. Pentru obținerea celui mai cremos piure de cartofi, cu toții am încercat diverse tehnici de preparare și adăugarea unor condimente speciale. Există însă un ingredient la care nu ne-am fi gândit nicio clipă că va face piureul perfect.
Când este gătit cu unt, piureul de cartofi iese uneori grumos și uscat. Dar există un ingredient mult mai bun. Acest lucru a fost dezvăluit în publicația Express.
Piure de cartofi. Se obișnuiește să se adauge unt la cartofi pentru a-i face mai fragezi, dar acest lucru crește semnificativ numărul de calorii și poate strica textura făcându-i lipicioși sau lipicioși.
Cum se prepară piureul perfect
Katie, bucătăreasă și fondatoare a Wholefood Soulfood Kitchen, a împărtășit o modalitate mai ușoară de a face piureul de cartofi mai pufos, fără a pierde din aromă.
Dar, înainte de a-i condimenta cu sare și piper, adăugați ulei de măsline în piureul de cartofi. Conferă o textură catifelată și o aromă foarte delicioasă.
Deși poate părea neobișnuit, uleiul de măsline îmbunătățește considerabil textura piureului, deoarece nu îngreunează cartofii – făcând preparatul mai fraged și mai aerat.
Principalul motiv pentru a folosi uleiul de măsline este, totuși, conținutul său bogat în grăsimi sănătoase, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cei care au abordat un stil de viață sănătos, dar doresc totuși un piure de cartofi delicios.
Această rețetă simplă face piureul de cartofi mai ușor de făcut, îmbunătățindu-le în același timp textura și aroma și, cel mai bun dintre toate, necesită doar trei ingrediente și un efort minim.
Cu coajă sau fără coajă?
Multe gospodine spun că preferă să nu curețe cartofii pentru piure, ci să-i fiarbă în coajă. În acest fel, spun adeptele acestei tehnici, se obține un piure mai texturat, care arată complet diferit.
Are, de asemenea, beneficii nutriționale, deoarece multe dintre vitamine și nutrienți se află în coaja cartofilor.