Sari la conținut

Cea mai bună soluție de curățat WC-ul. Elimină calcarul și microbii. Costă doar 2 lei și oricine are ingredientele în casă

curatare toaleta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Scapă rapid de calcarul din toaletă cu ACEST produs comun!

Dacă există o zonă din casa dvs. care beneficiază de o curățare regulată, aceasta este vasul de toaletă. Întreținerea frecventă previne acumularea de bacterii și murdărie, ducând la un mediu mai sănătos în casă.

Pentru a face acest proces mai ușor și mai eficient din punct de vedere al costurilor, vă recomandăm să faceți acasă un detergent pentru vasul de toaletă . O formulă făcută în casă este o alternativă economică la produsele de curățare cumpărate din magazine și vă oferă un control mai mare asupra ingredientelor, astfel încât să puteți evita utilizarea substanțelor chimice sau a parfumurilor agresive. Cea mai bună parte? Tot ce aveți nevoie pentru a face un produs de curățare pentru vasul de toaletă sunt câteva ingrediente casnice de bază: bicarbonat de sodiu, acid citric și oțet alb distilat.

De ce veți avea nevoie

Materiale

 • 1 cană de bicarbonat de sodiu
 • 1/2 cană acid citric
 • 1/2 cană oțet alb distilat
 • Câteva picături de uleiuri esențiale (opțional)
 • 2 borcane goale
 • Perie de curățat toaleta

Instrucțiuni

Acest detergent pentru vasul de toaletă poate fi făcut în doar câteva minute și poate fi personalizat după bunul plac. Dacă doriți, adăugați câteva picături de ulei esențial preferat pentru parfum sau lăsați-l fără parfum, spune Kathy Cohoon, directorul operațiunilor de franciză ale Two Maids.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Pasul 1. Combinați ingredientele uscate:

Combinați 1 cană de bicarbonat de sodiu și o 1/4 cană de acid citric într-un castron. Amestecați ușor pentru a încorpora. Scalați formula după cum este necesar pentru a face un lot mai mare.

Pasul 2. Adăugați uleiul esențial și turnați în borcan

Dacă doriți, adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat pentru parfumare și amestecați bine. Odată încorporat complet, adăugați amestecul într-un borcan de sticlă.

Pasul 3. Turnați oțetul într-un borcan separat

Adăugați oțet alb distilat într-un borcan sau o sticlă de sticlă separată și depozitați-l alături de amestecul uscat. Va trebui să combinați ingredientele uscate și umede în toaletă atunci când sunteți gata să începeți curățarea.

Cum se utilizează detergentul  pentru vasul de toaletă

Odată ce ingredientele tale sunt pregătite, poți folosi detergentul  pentru vasul de toaletă.

 • Începeți prin a trage apa în toaletă pentru a îndepărta orice hârtie absorbantă sau resturi, spune Cohoon.
 • Apoi, adăugați câteva linguri mici de amestecul uscat în toaletă, lăsându-l să stea timp de unul până la două minute.
 • Folosiți o perie de frecat pentru a freca întreaga toaletă.
 • Apoi, adăugați 1/2 cană de oțet la toaletă, lăsându-l să facă bule.
 • Frecați din nou toaleta și trageți apa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel