Sari la conținut

Cea mai bună vitamină pentru a scăpa de durerile articulare în mod natural

dureri articulare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Una dintre afecțiunile care afectează cel mai mult sănătatea pacienților vârstnici este durerea la nivelul articulațiilor, situație care apare deoarece, de-a lungul anilor, diferitele articulații și oase își pierd din rezistență și vitalitate; această afecțiune se acutizează însă și apare de obicei la vârste fragede la pacienții sedentari și la cei cu obiceiuri alimentare proaste.

Persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de a suferi de afecțiuni care afectează în mod direct sănătatea articulațiilor, deoarece supraponderabilitatea exercită o presiune mai mare asupra zonei, provocând durere și disconfort.

US Library of Health and Medicine, MedlinePlus definește articulațiile ca fiind structura în care se întâlnesc două sau mai multe oase. Umerii, coatele, coapsele, șoldurile, genunchii și articulațiile sunt articulații. Coloana vertebrală are, de asemenea, articulații.

Articulațiile sunt mai mult decât simple oase, deoarece includ țesuturile moi care le înconjoară, cum ar fi cartilajul, tendoanele și ligamentele. Cartilajul este țesutul flexibil, dur și alunecos care acoperă capetele oaselor dintr-o articulație. Tendonii, pe de altă parte, sunt benzi dure și flexibile care leagă mușchii de oase, astfel încât să vă puteți mișca articulațiile. Ligamentele leagă oasele articulației între ele pentru a le menține stabile atunci când vă mișcați.

Gel pentru dureri articulare
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Lipsa anumitor vitamine poate provoca dureri articulare?

Atunci când articulațiile dor, durerea apare de obicei la nivelul genunchiului, care este de obicei zona cea mai afectată de trecerea timpului. În prezența durerii, a inflamației sau a înroșirii, este întotdeauna cel mai bine să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru a valida ceea ce se întâmplă; cu toate acestea, o lipsă de vitamine poate provoca, de asemenea, dureri articulare.

B complex

Aceste vitamine sunt esențiale pentru funcționarea normală a articulațiilor. Profesioniștii recomandă consumul lor pentru a preveni afecțiuni precum artrita sau chiar pentru a reduce durerea celor care suferă deja de ea, potrivit site-ului profesionistului José Félix Castillo.

„Poate fi consumată sub formă de capsule vitaminice orale, injectabile și poate fi achiziționată chiar și prin alimentație, consumând alimente precum pește, carne roșie, cereale, broccoli, ouă etc.”.

Vitamina K

Atunci când organismul nu are suficientă vitamina K poate exista riscul de slăbire a oaselor și un risc crescut de fracturi. Această vitamină este prezentă în majoritatea legumelor cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, broccoli, salata verde, sfecla roșie, pătrunjelul.

Vitamina A

Se știe că vitamina A îmbunătățește capacitatea vizuală a pacienților. Dar ea este, de asemenea, responsabilă pentru producerea și menținerea unui țesut osos moale și puternic, a membranelor mucoase, a pielii și a dinților.

Unii pacienți recomandă creșterea aportului acestei vitamine pentru a îmbunătăți durerile la nivelul mușchilor și articulațiilor. Acest nutrient se găsește în mod natural în produsele lactate, morcovi, dovlecei, pepene galben, mango și cereale îmbogățite.

Vitamina C

Acest nutrient este adesea cunoscut pentru beneficiile sale în întărirea sistemului imunitar; cu toate acestea, contribuie la o bună sănătate articulară, deoarece vitamina C este principalul precursor pentru ca organismul să producă colagen; această proteină este esențială pentru o bună sănătate articulară. Vitamina C se găsește în citrice, cum ar fi lămâia, portocala, kiwi, guava, ananasul, papaya, mango, fructul pasiunii etc.

Vitamina E

Organismul nu poate produce singur vitamina E, așa că aceasta trebuie consumată prin ingerarea anumitor alimente. „Este un element important pentru ca organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, aduce beneficii pentru diverse aspecte ale sănătății umane, cum ar fi pielea, vederea, sistemul imunitar etc.”.

Poate fi obținut prin creșterea consumului de nuci, uleiuri vegetale, mango și kiwi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel