luni, septembrie 26, 2022

Cea mai importantă masă din zi, beneficii neștiute pentru sănătate. Echilibrează greutatea, te ajută să ai mai multă energie și te poate ajuta să te concentrezi.

Micul dejun. Sursa care furnizează organismului suficientă energie pentru începerea zilei și pentru starea de bine. Mulți oameni evită să mănânce înainte să iasă din casă, crezând că astfel, vor reduce cantitatea de calorii consumate. Oamenii care renunță la dejun sunt mult mai predispuși spre îngrășare.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

Un mic dejun sănătos are nenumărate beneficii: te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să ai mai multă energie și chiar să îți echilibrezi greutatea. Dar ce ar trebui să conțină acesta?

Valentin Vasile, expert în nutriție, a postat pe contul personal de socializare ce trebuie să mâncăm la prima masă a zilei.

Ce mâncăm la micul dejun?

„Micul dejun potrivit te poate ajuta să te concentrezi mai bine, să ai mai multă energie și chiar să îți echilibrezi greutatea.

Părinții tăi aveau dreptate: micul dejun chiar este cea mai importantă masă a zilei!

Nu numai că îți dă energia necesară pentru o nouă zi, însă are numeroase beneficii pentru sănătate, incluzând controlul greutății și al performanței în activitățile de zi cu zi. Desigur, este foarte important ca micul dejun să fie sănătos.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Cea mai importantă masă din zi, beneficii neștiute pentru sătate

Beneficiile de a lua micul dejun:

  • O alimentație mai sănătoasă
  • Concentrare mai bună pentru activitățile de peste zi
  • Mai multă putere și anduranță în activitatea fizică
  • Reglarea nivelului colesterolului
Antioxidanții din fructe, legume și semințe, scad riscul de cancer

Micul dejun este important pentru toată lumea, însă cu atât mai mult pentru copii și adolescenți, pe care îi ajută să aibă performanțe mai bune la școală, îmbunătățind concentrarea și capacitatea de coordonare și de rezolvare de probleme.

Consum de calorii mai mic dacă sari peste micul dejun?

Multe studii au demonstrat că persoanele care iau micul dejun tind să aibă o greutate echilibrată, față de cei care sar peste această masă. De ce? Pentru că un mic dejun sănătos te va ajuta să ții senzația de foame sub control și dacă ai început ziua cu un mic dejun sănătos, vei face alegeri mai sănătoase și pentru celelalte mese. Deși poate părea că ai un consum de calorii mai mic dacă sari peste micul dejun, nu este o strategie eficientă. Îți va fi foame și vei tinde să consumi porții mai mari la prânz și cină.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Un mic dejun echilibrat, care conține și proteine, te va ajuta să nu resimți senzația de foame până la prânz. Spre exemplu, un mic dejun care conține ouă va fi suficient de sățios și conține proteine de calitate. Studiile au arătat că persoanele care au consumat un mic dejun pe bază de ouă au avut rezultate mai bune în procesul de slăbire față de persoanele care au consumat un mic dejun bazat preponderent pe carbohidrați (sandviș-uri sau bagels), consumând mai puține calorii pe parcursul zilei.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

De asemenea, studiile au arătat că un consum moderat de ouă (4-6 ouă pe săptămână) nu reprezintă niciun pericol asupra nivelului colesterolului.

Un mic dejun care conține proteine ajută la menținerea masei musculare, iar masa musculară este activă metabolic, contribuind la procesul de slăbire.

De asemenea, este indicat să includem și mic dejun-uri care să conțină cereale integrale și fibre, mic dejun-uri care să conțină lactate și fructe.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 septembrie 2022. Motiv de bucurie pent...

Chiar și cel mai complex mic-dejun homemade durează maxim 10-15 minute ca timp de preparare, așadar opțiunile pre-ambalate / covrigi sau patiserie sunt de evitat”, a scris specialistul pe Facebook.

Câteva idei de mic dejun sănătos:

  • Omletă cu legume (ardei, ceapă, ciuperci)
  • Scrambled eggs cu roșii și brânză slabă
  • Iaurt cu fructe de pădure
  • 1-2 crackersi integrali cu somon și castravete
  • Terci de ovăz cu lapte vegetal și câteva nuci
  • Ouă fierte cu puțină brânză slabă și legume

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private