Sari la conținut

Medic: Aceasta este cea mai importantă vitamină care trebuie luată primăvara

imunitatea primavara
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Alimente de primavara pentru imunitate

Cea mai importantă vitamina de luat primăvara! Odată cu debutul primăverii, imunitatea scade și atunci este extrem de important să umpleți deficiența unei vitamine importante. Dr. Alexey Khukhrev spune că aceasta este vitamina D.

Cea mai importantă vitamina primăvara

Primul lucru pe care un medic te sfătuiește să faci este să te asiguri că nu suferi de o deficiență de vitamina D: afectează direct răspunsul imun al organismului.

„După iarnă, nivelul său este de obicei scăzut, așa că deficiența trebuie completată. Dar rețineți că organismul nu are nevoie de un exces de vitamina D. Trebuie să existe un echilibru. În caz de carență, prescriem vitamine și după aproximativ un lună totul se normalizează”, explică dr. Alexey Khukhrev.

surse de vitamina d
Sursă foto: Getty Images

Medicul a adăugat că nu trebuie să se bazeze pe faptul că situația poate fi îmbunătățită cu ajutorul imunomodulatoarelor sau imunostimulatoarelor.

„Din păcate, ceea ce se vinde sub aceste denumiri este, în cea mai mare parte, mai mult un fel de medicament. Există imunomodulatoare care sunt cu adevărat eficienți, dar sunt utilizați pentru boli grave cu deficiență imunitară severă. Hepatita și HIV pot fi incluse în această categorie”, a spus specialistul.

Potrivit acestuia, cele mai eficiente modalități de a crește imunitatea sunt foarte simple: trebuie să fii cât mai mult la soare, să dormi suficient, să mănânci corect și să ai cel puțin o activitate fizică minimă.

Când nu trebuie luate măsuri suplimentare

„Secretul este foarte simplu, dar funcționează. Dacă o persoană doarme suficient, mănâncă bine, nu este supraponderală sau obeză, are un nivel normal de vitamina D, sistemul său imunitar va funcționa normal, nu trebuie luate măsuri suplimentare în acest sens. situație”, conchide medicul.

Vitamina poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 1

„De asemenea, un studiu de 30 de ani în Finlanda a constatat că copiii care au primit suplimente regulate de vitamina D în copilărie au avut un risc cu aproape 90% mai mic de a dezvolta diabet de tip 1 decât acei copii care nu au primit astfel de suplimente. studiile de caz din Europa susțin concluzia că vitamina D poate ajuta la protejarea împotriva diabetului de tip 1”, spune specialistul.

Legătura dintre obezitate și vitamina D

„Chiar și obezitatea poate fi legată de disponibilitatea vitaminei D. Un studiu clinic a constatat că suplimentele pentru persoanele obeze, vitamina D au ajutat la pierderea în greutate și au crescut eficacitatea unei diete cu conținut scăzut de calorii. Un alt studiu a constatat că femeile care urmează o dietă cu deficit de calciu ard mai multe grăsimi după ce au luat suplimente de calciu și vitamina D decât cele care nu o fac”, conchide medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel