Sari la conținut

Cea mai mare tumoră tiroidiană din Europa, operată la o clinică din România

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cea mai mare tumoră tiroidiană înscrisă în Registrul European de chirurgie endocrină a fost operată săptămâna aceasta la o clinică privată din România la o pacientă în vârstă de 33 de ani, a transmis unitatea medicală.

Intervenția chirurgicală a fost făcută de dr. Ionuţ Sandu, medic primar Chirurgie generală cu supraspecializare în Chirurgia endocrină şi tiroidiană, la Centrul de Chirurgie Gral Medical din București. Potrivit sursei citate, operaţia s-a realizat la o pacientă în vârstă de 33 de ani cu o gușă tiroidiană-gigant.

Cazul este considerat unic, reprezentând cea mai mare tumoră tiroidiană operată înscrisă până în prezent în Registrul European de chirurgie endocrină. “A fost o operație dificilă din punct de vedere tehnic, dar datorită aparatului de neuromonitorizare intraoperatorie (IONM) a nervilor laringieni, intervenția chirurgicala s-a efectuat cu succes”, a precizat unitatea medicală, pe pagina sa de Facebook.

Tumora avea dimensiuni-gigant – greutate 1.580 grame și diametrul tumoral 36 de centimetri -, iar în astfel de cazuri intervenția durează de obicei 5 – 6 ore. Cu ajutorul dispozitivelor de sigilare vasculară şi a dispozitivului de neuromonitorizare cu care este dotat blocul operator, intervenția a durat 2 ore, potrivit reprezentanților clinicii.

“Pacienta în vârstă de 33 de ani se simte bine și s-a întors acasă la doar o zi după operație, fără dureri și în siguranță”, a mai transmis unitatea medicală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel