duminică, decembrie 4, 2022

Deși este foarte comod să îți cumperi această băutură pentru un plus de energie, se află pe lista celor mai nesănătoase băuturi din lume. Iată ce conține și de ce trebuie să o eviți!

Cafeaua este cea mai râvnită băutură atunci când vrem un plus de energie și poate fi și foarte sănătoasă! Cu toate acestea, beneficiile nu se aplică și în cazul cafelei de la automat.

Cafeaua de la automat este una dintre cele mai nesănătoase băuturi, deși costă numai un leu în multe cazuri și se prepară rapid.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

Medicii ne sfătuiesc să evităm pe cât posibil acesti tip de cafea și să ne luăm câteva minute în plus pentru a ne prepara propria cafea.

Cafeaua de la automat, adevărată otravă pentru organism!

Cafeaua de la automat conține mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate, cu siguranță! Această cafea afectează pe rând, ficatul, rinchii și imunitatea, din cauza cantității foarte mari de chimicale.

Nu am fi știut niciodată acest lucru dacă producătorii cafelei de la automate nu au fi fost obligați sa afișeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Conform noilor reglementări, am aflat în sfârșit ce conține renumita cafea de la automat.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

Populara cafea cu lapte (caffe latte) conține apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) și urme de soia. Aceleași substanțe se regăsesc și espresso machiatto. În capuccino apar și alte ingrediente, printre care un agent de îngroșare (carboximetilceluloza) din care se face hârtia!

Pe de altă parte, un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se elimină din organism de cinci ori mai greu.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Persoanele care beau două cafele de la automat într-o zi depașesc rapid maximumul de cofeină admis. În timp, supradoza de cafea poate declanșa formarea pietrelor la rinichi, scrie BZI.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private